Yandex Metrica

Kabil Üniversitesi yasak iddialarını yalanladı

Kabil Üniversitesi yasak iddialarını yalanladı

Taliban'ın kontrolü altına geçen Afgasnitan'daki dünyaca ünlü Kabil Üniversitesi, kadınların kampüse girişinin yasaklandığı yönündeki iddialarının gerçekleri yansıtmadığını açıkladı.

Dünya

23.01.2024, 18:02

ABD'nin işgalinden kurtulan ve ülkede kontrolün Taliban'a geçtiği Afganistan'ın dünyaca ünlü eğitim kurumu Kabil Üniversitesi, hakkında çıkarılan "kadınların üniversiteye girişi yasaklandı" iddiaları yalanladı. Konuya ilişkin resmi Facebook hesabından açıklama yapan üniversite, iddiaların gerçek dışı olduğunu duyurdu.

Üniversite tarafından yapılan açıklamada, Taliban'ın Afganistan'da kontrolü ele almasından sonra atadığı rektör Eşref Gayret'in kişisel sosyal medya hesabının bulunmadığı ifade edildi. Üniversite ile ilgili bilgi edinmek için resmi site ve Facebook hesabının takip edilmesine dikkat çekildi.

Geçtiğimiz gün uluslararası medyada çıkan bazı haberlerde, rektör Eşref Gayret'in kişisel Twitter hesabı olduğu iddia edilen bir hesaptan yapılan paylaşım kaynak gösterilerek rektörün, kadın öğrenci ve akademisyenlerin kampüse girişini yasakladığı iddia edilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading