Yandex Metrica

Kabil'de terör saldırısı: 3 İngiliz hayatını kaybetti

Kabil'de terör saldırısı: 3 İngiliz hayatını kaybetti

Son dakika: Afganistan'ın başkenti Kabil'de bulunan Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'na yönelik dün düzenlenen 6 terör saldırısında, 2 İngiliz vatandaşı ve başka bir İngiliz vatandaşının çocuğu yaşamını yitirdi.

Dünya

23.01.2024, 21:58

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, yaptığı yazılı açıklamasında, "Dünkü terör saldırısında 2 İngiliz vatandaşı ile başka bir İngiliz vatandaşının çocuğunun hayatını kaybettiğini ve 2 kişinin de yaralandığını öğrenmek beni derinden üzdü." dedi.

Masum insanların yaşamını yitirdiği ve korkak teröristlerce öldürülmelerinin trajedi olduğunu belirten Raab, şu ifadeleri kullandı:

"Dünkü alçakça saldırı, Afganistan'dakilerin karşı karşıya olduğu tehlikelerin önemine işaret ediyor ve insanları dışarı çıkarmak için neden elimizden gelen her şeyi yaptığımızı pekiştiriyor. Ailelerine konsolosluk desteği sunuyoruz. İhtiyaç anında bize başvuranlara sırtımızı dönmeyeceğiz, teröristlere asla boyun eğmeyeceğiz."

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Faiz kararı sonrası altın ve döviz kuru nasıl etkilenir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Faiz kararı sonrası altın... Haberi Görüntüle

ART ARDA 6 SALDIRI DÜZENLENDİ

Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın bulunduğu bölgede dün 6 terör saldırısı düzenlenmişti.

ABD Başkanı Joe Biden konu hakkında, "saldırıyı gerçekleştirenleri avlayacağını" söyleyerek intikam almaya yemin etmişti. Biden, "Saldırı DEAŞ/Horasan olarak bilinen grup tarafından yapılmıştır." şekline konuşmuştu.

Saldırılarda, 110'dan fazla kişinin vefat ettiği belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading