Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kabil'de roketli saldırı: 4'ü çocuk, 6 kişi yaşamını yitirdi

Kabil'de roketli saldırı: 4'ü çocuk, 6 kişi yaşamını yitirdi

Kabil Havalimanı yakınlarında sivillerin yaşadığı bölgeye roketli saldırıda bulunuldu. Şiddetli patlamada 4'ü çocuk 6 kişi hayatını kaybetti.

Dünya

23.01.2024, 17:54

Afganistan'ın başkenti Kabil'de, Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı yakınında meydana gelen şiddetli patlamada 4'ü çocuk 6 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığından isminin açıklanmasını istemeyen görevliden edinilen bilgiye göre, akşam Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı yakınlarındaki bir yerleşim bölgesine henüz belirlenemeyen yönden roket atıldı.

Havalimanı yakınında sivillerin yaşadığı bölgeye düşen roket, 4'ü çocuk 6 kişinin yaşamını yitirmesine yol açtı. Saldırıyı kimlerin yaptığı henüz netlik kazanmadı. 

Olayın ABD Başkanı Joe Biden'ın "Yeni saldırılar olabilir" şeklindeki açıklamasından sonra meydana gelmesi dikkat çekti.  

Tahliye çalışmalarının sürdüğü Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'na yakın bölgede 26 Ağustos Perşembe iki ayrı patlama meydana gelmişti.

Havalimanındaki terör saldırılarında çok sayıda sivil, Taliban mensubu ve ABD askeri ölmüştü. Ülkeden ayrılmak üzere olan ABD ordusu intihar saldırısıyla aynı gün havalimanı yakınlarında mühimmat imha işlemleri yapmış ve 4 büyük patlama sesi daha duyulmuştu.

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Hamid Karzai Havalimanı yakınında geçen hafta peş peşe saldırılar meydana gelmiş, canlı bombalı saldırılar ve sonrasında ABD askerlerinin ateş açması sonucu facia yaşanmıştı. Olayda 180'den fazla Afgan hayatını kaybetmiş en az 150 kişi de yaralanmıştı. Hayatını kaybedenlerin 13’ünün ABD askeri olduğu kaydedilmişti.

Ayrıntılar gelecek...

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading