Yandex Metrica

Kabil'de normalleşme: Üniversiteler açılıyor, uçuşlar başlıyor

Kabil'de normalleşme: Üniversiteler açılıyor, uçuşlar başlıyor

Taliban'ın yönetimine girerek, 20 yıllık Amerikan işgalinden kurtulan Afganistan'da başkent Kabil başta olmak üzere hayat hızla normalleşiyorken, üniversiteler de kapılarını açmaya başladı.

Dünya

23.01.2024, 17:56

Kabil'de hayat normale dönüyor.

ABD'nin 20 yıllık işgalinden ağır kayıplar vererek kurtulan Afganistan'da Taliban'ın kontrolü sağlamasından bu tarafa başkent Kabil'deki Hamid Karzai Havalimanı'ndan, önceki gün duyurusu yapılan, iç hatlardan ilk yolcu uçağı Mezarı Şerif'e havalanırken, döviz bürolarının bulunduğu Şehzade Sarayı ile özel üniversiteler de faaliyetine başladı.

AA'nın Ariana Afgan Hava Yolları yetkililerinden edindiği bilgiye göre, ülkenin bayrak taşıyıcısı Ariana Afgan Hava Yollarına ait yolcu uçağı, içindeki 31 yolcusuyla öğleden sonra yerel saatle 15.00 sularında Kabil'deki Hamid Karzai Havalimanı'ndan Mezarı Şerif'e uçtu.

Gün içinde bir başka iç hat uçuşunun ise Herat'a yapılacağı belirtilirken, bugünden itibaren iç hatlarda uçuşların rutin bir şekilde devam ettirileceği açıklandı.

Soykırımcı İsrail bayramda da katliam yaptı: Bir aileden 28 kişiyi öldürdü! Soykırımcı İsrail bayramda da katliam yaptı: Bir aileden 28 kişiyi... Haberi Görüntüle

BAŞKENT KABİL'DEKİ DÖZVİZ ÇARŞISI FAALİYETLERİNE BAŞLADI

Taliban'ın başkent Kabil'i ele geçirdiği 15 Ağustos'tan beri kapalı olarak tutulan Kabil Şehzade Sarayı'nın da faaliyetine başladığı öğrenildi. Diğer taraftan Afganistan'daki döviz kurunun belirlendiği Şehzade Sarayı'nın da açılmasıyla 1 dolar 87 Afganiden 84'e gerilemiş durumda. Onlarca döviz bürosunu barındıran Şehzade, şehrin Mandevi bölgesinde yer alıyor.

Batı Trakya'da Türk azınlığın hakları çiğnenirken Miçotakis hukukun üstünlüğüyle övünüyor Batı Trakya'da Türk azınlığın hakları çiğnenirken Miçotakis hukukun üstünlüğüyle övünüyor Haberi Görüntüle

ÖZEL ÜNİVERSİTELER KAPILARINI AÇTI

Afganistan'da hayatın normalleşmeye başladığının en belirgin göstergelerinden biri de Kabil'deki özel üniversitelerin de kapılarını açması oldu. Söz konusu üniversitelerde sınıflara henüz az sayıda öğrencinin gittiği belirtilirken, devlet üniversitelerinin ise henüz açılmadığı köğrenildi.

Taliban yetkilileri daha önce üniversitelerin 7 Eylül'de faaliyetine başlayacağı yönünde açıklama yapmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading