Yandex Metrica

Kabe'de hacılara robotlar hizmet edecek

Kabe'de hacılara robotlar hizmet edecek

Suudi Arabistan, ülkeye gelerek hac ibadetini yerine getiren hacıların güvenlik ve rehberliğini sağlamak üzere 2 robotun kullanıma sokulduğunu açıkladı.

Dünya

23.01.2024, 17:40

Suudi Arabistan haber ajansı SPA'nın haberine göre, Suudi Arabistan 3G teknolojisiyle çalışan, ekranı, kamerası ve mikrofonu olan hacılar arasında dolaşıp onları yönlendirmek ve sorularını cevaplamak üzere kişisel robotları kullanıma soktu.

Hacılar ve Kabe'de çalışan görevlilerin uyması gereken koruyucu tedbirlere riayet edip etmediklerini izleyecek güvenlik robotu ise ateş ölçecek, maske takılıp takılmadığını gözlemleyecek ve alanı sürekli olarak dezenfekte edecek.

Suudi Arabistan, en son 12 Temmuz'da hacı adaylarına rehberlik ve organizasyon gibi çeşitli hizmetler sunacak "akıllı kart" uygulamasının kullanıma açıldığını bildirmişti.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, 12 Haziran'da, hac ibadeti için yurt dışından kimsenin kabul edilmeyeceğini, yalnız ülke içinden kronik rahatsızlığı olmayan, 18 ila 65 yaş arasında ve aşı olmuş 60 bin kişinin hac farizasını yerine getirebileceğini açıklamıştı. Kovid-19 salgını nedeniyle geçen yıl da sadece ülke içinden ve sınırlı sayıda hacı adayını kabul etmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading