Yandex Metrica

'Joe Biden TürkAkım'ı patlatmalı' dedi, Kuzey Akım sabotajını ABD'nin yaptığını itiraf etti

'Joe Biden TürkAkım'ı patlatmalı' dedi, Kuzey Akım sabotajını ABD'nin yaptığını itiraf etti

FETÖ'nün akıl hocalarından siyonist Michael Rubin bu kez Beyaz Saray'a "Türk Akım'ı patlatın" çağrısında bulundu. Rubin, Kuzey Akım sabotajlarının ABD tarafından gerçekleştirildiği imasında da bulundu.

Dünya

23.01.2024, 19:53

"Joe Biden, Kuzey Akım 2'ye yönelik muamelenin aynısını aynı nedenlerle Türk enerji koridorlarına da uygulamalı" diyerek Kuzey Akım 1 ve 2'ye yönelik sabotajın altında ABD'nin parmağı bulunduğunu ima eden FETÖ'cü Michael Rubin, Beyaz Saray'a "Türk Akım'ı vurun" çağrısı yaptı. 

Dış politika analizleriyle tanınan The National Interest'te geçtiğimiz günlerde bir makale yayınlayan İsrail vatandaşı NeoCon Rubin, Rusya'dan Avrupa'ya doğalgaz taşıyan boru hatlarını Washington'un patlattığını ima ederek aynı şeyin Türk Akım'a da yapılması gerektiğini ileri sürdü. 

"Biden, Transatlantik enerji güvenliği için TurkAkım'ı öldürmeli" başlıklı yazısında Michael Rubin yine Türkiye'ye öfke kustu. 15 Temmuz 2016 darbe girişimini önceden duyurmasıyla da bilinen FETÖ yöneticisi Rubin, ABD'nin bir süre önce çekildiğini açıkladığı ve İsrail'den Yunanistan'a deniz dibinden gaz taşınmasını öngören EastMed projesine yeniden dönülmesi çağrısı yaptı. 

Türkiye'nin Kıbrıs çevresindeki gazdan hiçbir şekilde pay sahibi olmaması gerektiğini, Azerbaycan'dan Avrupa'ya gaz taşıyan hattın hem Ankara hem de Bakü'deki 'diktatörlükleri güçlendirdiğini', TürkAkım'ın da en az Kuzey Akım kadar kötü bir fikir olduğunu, hayata geçirilecek enerji projelerinin ABD ve dostlarını güçlendirmesi gerektiğini savunan Rubin, yine Türk nefretiyle gözünün nasıl dönmüş olduğunu açığa vurdu. 

Michael Rubin

Rubin'in bu mesajlarının ardından gözler bir kez daha TürkAkım'a çevrildi. Rusya'nın Anapa kentinden başlayıp Karadeniz'in derinliklerinde yaklaşık 950 kilometre ilerleyen TürkAkım, Kıyıköy'de Türkiye ile buluşarak mevcut gaz şebekesine bağlanıyor. Hattın yıllık gaz taşıma kapasitesi 31,5 milyar metreküp. 

Ocak 2020'de hizmete giren boru hattı Hollanda'da kurulmuş South Stream Transport B.V. Rus şirket tarafından yönetiliyor. Hollanda hükümeti, Rusya'ya yönelik yaptırımlar kapsamında Gazprom'a bağlı bu şirketin ihracat lisansını iptal etti. Bu durumun Türkiye'ye gaz akışını etkilemeyeceği açıklandı ancak teknik yardım ve boru hattı bakımı gibi konularda süren yasaklardan ötürü ilerleyen dönemde gaz akışının durma riski bulunuyor. 

İsrail medyasından olay iddia: Bölge ülkelerine güvence verildi İsrail medyasından olay iddia: Bölge ülkelerine güvence verildi Haberi Görüntüle

ABD TÜRKAKIM'A SALDIRABİLİR Mİ?

Mevcut çalkantılı sürece rağmen TürkAkım'a yönelik sabotaj ihtimali gündemden düşmüş değil. Ancak bunu yapmak öyle kolay da değil. Karadeniz'de boru hattı patlatabilmenin Kuzey Akım 1 ve 2'nin geçtiği Baltıklar'dan çok daha zor olduğu ifade ediliyor. Kuzey Akım sabotajlarında kullanılan patlayıcıların bölgede 2,5 şiddetinde sarsıntı yarattığı, yerin yüzlerce metre altında gerçekleştirilen böyle bir operasyonu ancak 'devletlerin' başarabileceği belirtiliyor. Bu nedenle olayın baş şüphelisi hâlâ ABD...

Joe Biden'ın 7 Şubat'ta "Eğer Rusya Ukrayna'yı işgal ederse Kuzey Akım'ı yok ederiz" şeklindeki sözleri hafızalarda tazeliğini korurken, aynı dönemde ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland da benzer ifadeler kullanmıştı. Üstelik ABD Deniz Kuvvetleri'ne bağlı 6. Filo, Kuzey Akım'ın geçtiği bölgede denizin altında mayın mayın döşeme ve etkisi hale getirme tatbikatı gerçekleştirmişti. Kuzey Akım 1 ve 2'nin tahribine yol açan patlayıcıların bu tatbikat sırasında döşendiğine kesin gözüyle bakılıyor. 

"Baltıklar'da Rus boru hatlarını patlatan ABD aynı şeyi Karadeniz'de TürkAkım'a yapabilir mi?" Bu soruyu OdaTV için cevaplayan emekli Tümamiral Semih Çetin, "Michael Rubin bunu (boru hattına sabotaj çağrısını) açıktan yapıyorsa, ABD’nin böyle bir sabotaj yapmaya niyeti yok demektir. Yapılacak olsa Rubin bunu açıktan söylemez" diyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading