Yandex Metrica

Joe Biden'dan rejime hayat öpücüğü: İran'ı özgürleştireceğiz

Joe Biden'dan rejime hayat öpücüğü: İran'ı özgürleştireceğiz

Sokaktaki göstericileri 'yurtdışı destekli hainler' olarak gören ancak bu yaftasına şimdiye dek bir dayanak bulamayan İran rejimine ihtiyaç duyduğu bahaneyi Joe Biden verdi. Şimdiye dek İran'da olanlara ilişkin yorum yapmaktan kaçınan Biden, Kaliforniya'da birdenbire "İran'ı özgürleştireceğiz" deyiverdi.

Dünya

04.04.2024, 22:42

Yoğun protestolarla başı dertte olan Tahran rejimi, ABD yönetiminden beklediği mesajı sonunda aldı. Yaklaşık 50 gündür devam eden protestolar hakkında şimdiye dek çok fazla yorum yapmayan ABD Başkanı Joe Biden, İran'a sokaktakileri 'hain' olarak damgalamak için bulunmaz bir fırsat verdi. 

Joe Biden

8 Kasım'daki Kongre ara seçimleri öncesi Kaliforniya'da düzenlenen Demokrat Parti etkinliğinde konuşan Biden, destekçilerinin cep telefonlarını kaldırarak 'Özgür İran' mesajını göstermesi üzerine "Endişelenmeyin, İran'ı özgürleştireceğiz. Onlar çok yakında kendilerini özgürleştirecek" dedi. 

Hamas'tan İsrail'in ateşkes teklifine yanıt: Son teklifi reddettik Hamas'tan İsrail'in ateşkes teklifine yanıt: Son teklifi reddettik Haberi Görüntüle

TAHRAN ARADIĞI FIRSATI BULDU

İran rejimince göstericilere karşı hazırlanmış kolajlardan biri.. 

Sokağa çıkan milyonları 'işbirlikçi hainler' şeklinde tanımlayan Tahran rejimi, 22 yaşındaki Mahsa Amini adlı genç kızın gözaltında öldürülmesinin ardından başlayan ve 17 Eylül'den buyana devam eden protestolarda 250'den fazla vatandaşını katletti. 

Rejime yönelik protestoların dinmek bilmediği ülkede yönetim, gündemi değiştirmek ve halkın dikkatini başka yöne çekmek için birtakım yöntemlere başvuruyor. Azerbaycan, Irak ve Suudi Arabistan'a yönelik savaş söylemlerinde bulunan Tahran, çevre ülkelerdeki ABD üsleriyle İsrail hedeflerine de saldırılar düzenleyeceklerini duyuruyor. 

Irak Başbakanı Sudani'den Türkiye'ye destek: 'Topraklarımızın Türkiye'ye karşı saldırı sahası olmasına izin vermeyeceğiz' Irak Başbakanı Sudani'den Türkiye'ye destek: 'Topraklarımızın Türkiye'ye karşı saldırı sahası... Haberi Görüntüle

TEHDİT KLİPLERİ GÜNDEMİ DEĞİŞTİREMEDİ

İran Devrim Muhafızları'nın birkaç önce yayınladığı tehdit klipleri bile ülkede gündemi değiştirmeye yetmedi. Devrim Muhafızları ordusu, hazırlanan iki ayrı kliple hem İsrail'i hem bölgedeki Amerikan unsurlarını hem de Suudi Arabistan'ın petrol altyapısını vuracaklarını ilan etmişti.

Tahran aynı zamanda Rusya'ya kamikaze dron, insansız hava aracı ve balistik füzeler göndererek Ukrayna işgalinde yıkımı daha da artırmasına rağmen ABD bu ülkeyle Viyana'da 'nükleer' başlıklı müzakerelere devam ediyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading