Yandex Metrica

Joe Biden'dan bir gaf daha: Kanada'yı Çin'le karıştırdı

Joe Biden'dan bir gaf daha: Kanada'yı Çin'le karıştırdı

ABD Başkanı Joe Biden gaflarına bir yenisini daha ekledi. Yolunu bulamayan, hayali kişilerle el sıkışan Biden bu kez de o iki ülkeyi birbirine karıştırdı.

Dünya

22.03.2024, 17:38

ABD Başkanı Joe Biden, yeni bir gafa daha imza attı. Göreve geldiği günden bu yana hayali kişilerle tokalaşıp yürürken tökezleyen, Beyaz Saray'ın yolunu bile karıştıran Biden, bu kez de  iki ülkeyi birbirine karıştırdı. 

İsrail saldırısında öldüğü iddia edilen Kudüs Tugayları komutanı ortaya çıktı: Biz hala şehitlerin yolundayız İsrail saldırısında öldüğü iddia edilen Kudüs Tugayları komutanı ortaya çıktı:... Haberi Görüntüle

ORTAK BASIN TOPLANTISINDA BÜYÜK GAF

Kanada'ya resmi ziyaret düzenleyen Biden, Ottowa'da Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile ortak basın toplantısı düzenledi. Kürsüye çıkan Biden Kanada'yı göçmenlik politikası konusunda övmek isterken büyük bir gafta bulundu. 

Fransa'dan İran'a veto: Avrupa için güvenlik sorunu teşkil ediyor Fransa'dan İran'a veto: Avrupa için güvenlik sorunu teşkil ediyor Haberi Görüntüle

SALONU KAHKAHALARA BOĞDU

ABD Başkanı, Kanada'nın göçmenlik politikası hakkında "Bugün Çin'i alkışlıyorum" dedi.

Biden'ın yaptığı gafın hemen ardından "Affedersiniz, Kanada'yı alkışlıyorum... Çin hakkında ne düşündüğümü anlayabilirsiniz" demesi ile salon kahkahaya boğuldu. 

Biden'ın Çin gafı, ABD'nin yanı sıra Kanada'nın da gündemine oturdu. ABD ile uzun zamandır tansiyonu yüksek olduğu bilinen Çin'in son yıllarda Kanada ile de arası gergin. Huawei Technologies'in mali işler müdürü, 2018'in sonlarında ABD'nin banka dolandırıcılığı için tutuklama emriyle Vancouver'da gözaltına alındığında Çin sert tepki göstermişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading