Yandex Metrica

Joe Biden'dan 'big reset' mesajı: Mevcut düzenin sonu geldi

Joe Biden'dan 'big reset' mesajı: Mevcut düzenin sonu geldi

Dünyanın 3-4 nesilde bir ortaya çıkan kırılma noktalarından birini yaşadığını söyleyen ABD Başkanı Biden, "Yeni bir düzen kurulacak ve biz buna öncülük etmeliyiz" dedi.

Dünya

23.01.2024, 19:01

ABD Başkanı Joe Biden'ın son konuşması dünya genelinde tedirginliğe neden oldu. Mevcut küresel sistemin yakında sıfırlanacağına ilişkin 'big reset' teorilerini destekler nitelikte açıklama yapan Biden, tartışma yaratan ifadeler kullandı. 

Washington'da işadamlarıyla buluşmasında konuşan Biden, "Artık değişme zamanı geldi, dünya ekonomisinde dönüm noktasındayız, yeni bir dünya düzeni olacak ve buna öncülük etmeliyiz. Kurulacak yeni dünyaya tekrar liderlik etmeliyiz ve bunu yaparken de özgür dünyanın geri kalanını birleştirmeliyiz" dedi.

9 füze İsrail'e ulaştı iki hava üssü vuruldu! İşte İran'ın intikam saldırısında tüm detaylar 9 füze İsrail'e ulaştı iki hava üssü vuruldu! İşte İran'ın... Haberi Görüntüle

SİBER SALDIRILAR BAŞLAYABİLİR

Rusya-Ukrayna krizinin sistemde bazı değişiklikler yapmak için ABD'ye önemli fırsat sunduğunu dile getiren Biden, dünya ekonomisinin her 3-4 nesilde bir ortaya çıkan 'kırılma noktası' yaşadığını ifade etti. 1900-1946 yılları arasında 60 milyon insanın ölümüne yol açan savaşlardan sonra yeni, liberal bir düzen kurulduğunu hatırlatan Biden, şu anda da dünyanın kaosa çok yakın olduğuna işaret etti. 

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden sonra NATO'nun iyice kenetlendiğine dikkat çeken Joe Biden, Kiev'i biyolojik ve kimyasal silahlara sahip olmakla suçlayan Moskova'nın 'kimyasal silahla saldırı hazırlığında olabileceğini' söyledi. 

Biden, bunun yanında Moskova'nın elindeki en etkili araç olan siber saldırıları yakında devreye sokabileceğini vurgulayarak ABD kurumlarını dijital güvenlik konusunda ek önlemler almaya çağırdı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading