Yandex Metrica
SON DAKİKA
Japonya'da yanardağ patladı! Alarm seviyesi 5'e yükseltildi

Japonya'da yanardağ patladı! Alarm seviyesi 5'e yükseltildi

Japonya’nın Kagoshima eyaletinde yer alan Sakurajima Yanardağı’nda patladı. Yanardağ çevresindeki 51 kişi taliye edilirken, bölgede alarm seviyesi 5’e yükseltildi.

Dünya

23.01.2024, 22:11

Japonya’nın Kagoshima eyaletinde yer alan Sakurajima Yanardağı’nda yerel saatle 20.05’te büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın şiddeti ile 2,5 kilometre uzaklığa volkanik taşların düştüğü belirtilirken, olayda ölen ya da yaralanan olmadığı açıklandı. Patlamanın ardından şu ana dek bölgeden bir hasar raporu ulaşmadığı duyuruldu.

Prenses Kate ortadan kaybolmuştu! Fotoğraftaki Kate mi, yoksa dublör mü?... Haberi Görüntüle

TAHLİYE ÇAĞRISI

Japonya Meteoroloji Ajansı tarafından yapılan açıklamada, Sakurajima Yanardağı için verilen alarm seviyesinin 3’ten en yüksek seviye olan 5’e çıkarıldığı belirtildi. Bunun yanında tahliye çağrısı da yapılırken yanardağ çevresinde yaşayan 51 kişi güvenlik gerekçesiyle başka bölgelere nakledildi.

Netanyahu Refah'ta yeni bir katliam için Biden'ı ikna etmeye çalışıyor:... Haberi Görüntüle

TARİHTE BİR İLK

Sakurajima Yanardağı için ilk kez 5’inci seviye alarm verilirken, en son 2015 yılında Kagoshima eyaletinde yer alan Kuchinoerabu Adası'ndaki Kuchinoerabujima Yanardağı için alarm seviyesi 5’e yükseltilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading