Yandex Metrica

Japon mimarisi 100 yıl ileriden gidiyor! 7 günde inşa edilen bu evler 300 yıl dayanıyor

Japon mimarisi 100 yıl ileriden gidiyor! 7 günde inşa edilen bu evler 300 yıl dayanıyor

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde büyük yıkıma sebep oldu. Asrın felaketi sonrası Japonya'da uygulanan ev sistemleri bir kez daha gündem oldu.

Dünya

26.02.2024, 22:24

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma sebep oldu. 

Binlerce vatandaş hayatını kaybederken on binlerce bina yıkıldı. Diğer yandan asrın felaketi olarak anılan deprem sonrası 2016 yılında Japonya'da meydana gelen 7,0 büyüklüğündeki deprem akıllara geldi. 

Siyonist yanlısı başkan zor durumda: Yüz binlerce kişi sokaklara akın etti: Ya istifa ya darbe Siyonist yanlısı başkan zor durumda: Yüz binlerce kişi sokaklara akın... Haberi Görüntüle

49 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ 

Depremde 49 kişi hayatını kaybederken yaşanan felaket sonrası ortaya çıkan Japon köpük ev sistemi yeniden gündem oldu. 

16 Nisan 2016 tarihinde yaşanan depremde binlerce Japon, Aso Çiftlik Arazisi’nde bulunan 480 köpük eve taşındı. Depremin ardından ise köpük ev sistemi popüler olmaya başladı.

Köpük evlerin mimarı olan Japan Dome House isimli firma, yaptığı açıklamada bir tür strafor malzemesi olan genleşmiş polistiren kullandığını belirtti.

İsrail'de Savaş Kabinesi İran konusunda karara varamadı! Herzog'tan 'barış' vurgulu İran açıklaması İsrail'de Savaş Kabinesi İran konusunda karara varamadı! Herzog'tan 'barış' vurgulu... Haberi Görüntüle

300 YILA YAKIN ÖMRÜ VAR 

Bu strafor malzemesini 4. nesil yapı malzemesi olarak tanımlayan firma, depremden sonra daha fazla talep aldıklarını belirtti. Polistiren malzemesinin paslanmadı veya çürümediği için 300 yıl kadar ömrü olduğuna dikkat çekildi. 

Bu füzeleri dünyada kimse kullanmadı! İsrail'den açık tehdit: İran taş devrine dönecek! Bu füzeleri dünyada kimse kullanmadı! İsrail'den açık tehdit: İran taş... Haberi Görüntüle

KANSERE DAVETİYE ÇIKARIYOR İDDİASI 

Diğer yandan söz konusu malzemenin kanserojen olduğu da iddia edilirken Polonya’da, Tayvan‘da ve ABD’nin Orange Country (Kaliforniya) şehrinde bu malzemenin yasaklandığı belirtiliyor. Japan Dome House ise malzemenin Kara ve Ulaşım Bakanlığı tarafından onaylandığını açıkladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading