Yandex Metrica
SON DAKİKA
Jamaika, İngiltere Kraliçesi'nden köle ticareti nedeniyle tazminat isteyecek

Jamaika, İngiltere Kraliçesi'nden köle ticareti nedeniyle tazminat isteyecek

Jamaika hükümeti, transatlantik köle ticaretindeki rolü nedeniyle İngiltere hükümeti ve Kraliçe Elizabeth'ten tazminat istemeye hazırlanıyor.

Dünya

23.01.2024, 21:57

Karayip ülkesi Jamaika hükümeti, İngiltere’nin transatlantik köle ticaretindeki rolü nedeniyle İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’ten tazminat talep etmeye hazırlanıyor.

Jamaika hükümeti tarafından yapılan açıklamada, köleliğin zarar verici etkilerinin hala devam ettiği belirtilerek, “Kraliçe 2. Elizabeth ve İngiltere hükümetine sunulmak üzere tazminat dilekçesi hazırlıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Jamaika Kültür, Toplumsal Cinsiyet, Eğlence ve Spor Bakanı Olivia Grange, “Transatlantik köle ticaretinin kurbanları ve torunları için telafi edici adalet arayışına yönelik çabamızda daha fazla adım attığımızı duyurmaktan özellikle memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Kur'an-ı Kerim yakan provokatör Momika'yı korku sardı: İsveç'ten sınır dışı... Haberi Görüntüle

MUHALEFET DESTEK VERİYOR

Öte yandan, Anadolu Ajansı’nın (AA) haberine göre, Jamaika hükümetinin İngiltere’den tazminat talebine Jamaika muhalefeti de destek veriyor.

Konuya dair Jamaika’nın en büyük muhalefet partilerinden Halkın Ulusal Partisi (PNP) lideri Mark Golding, muhalefetin İngiltere’den kölelik tazminatı talep edilmesi fikrini uzun zamandır desteklediğini söyledi.

Soykırım ortağı ABD'den Gazze açıklaması: 'Havadan 8 ton insani yardım... Haberi Görüntüle

İNGİLİZ MİLLETLER CEMİYETİ ÜYESİ

Kuzey Amerika ile Güney Amerika kıtaları arasındaki Karayip Denizi’nin kuzeyinde yer alan ada ülkelerinden biri olan Jamaika, aynı zamanda İngiliz Milletler Cemiyeti’ne de üye.

İngiliz Milletler Cemiyeti ülkeleri, demokratik seçimler uygulasa da sembolik olarak İngiltere Kraliçesi tarafından atanan valilerce yönetiliyor.

Söz konusu ülkelerde seçilen devlet başkanları aynı zamanda Kraliçe 2. Elizabeth’in valisi olarak görülüyor.

Amerika kıtasının batılı ülkelerce keşfedildiği tarihlerde, batılı denizciler ilk olarak Karayip Denizi’nin güney kıyılarına çıkmıştı.

İlk sömürgeciler Portekizli ve İspanyol olsa da, özellikle 18 ve 19’uncu yüzyıllarda İngiltere’nin sömürgeci hakimiyetini pekiştirmesiyle birlikte İngiliz sömürgeciler bölgeden aldıkları esirleri köle ticaretinde kullanıyordu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading