Yandex Metrica

İtalya'dan yardım çağrısı: Tek başımıza baş edemeyiz

İtalya'dan yardım çağrısı: Tek başımıza baş edemeyiz

İtalya Başbakan Draghi'den düzensiz göç ile ilgili önemli açıklamalar geldi. Draghi, göç hareketlerini tek başlarına kontrol edemeyeceklerini söyleyerek, "Tüm Avrupa ülkelerinin, bu konuda daha fazla katılımına ihtiyaç var" dedi.

Dünya

23.01.2024, 22:02

İtalya Başbakanı Mario Draghi, düzensiz göç ve Libya konularına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Draghi, Avrupa'nın daha fazla ilgi göstermesi gerektiğini belirtti.

BM Genel Sekreteri'nden dikkat çeken çalışma: Dünya savaş halindeyken toplantıda bakın ne yaptı? BM Genel Sekreteri'nden dikkat çeken çalışma: Dünya savaş halindeyken toplantıda... Haberi Görüntüle

DÜZENSİZ GÖÇ AKINLARI GÜNDEMDE

MED Akdeniz Diyalog Forumu'nun 7'ncisi, İtalya Dışişleri Bakanlığı ve Uluslararası Siyasi Çalışmalar Enstitüsü'nün (ISPI) ev sahipliğinde başkent Roma’da sürüyor. Çalışmalarına dün başlayan forumun ikinci günündeki çalışmalarına video konferans yöntemiyle bağlanan Başbakan Draghi, genellikle denizden çok uzakta yaşanan düzensiz göç akınlarının düşünüldüğünü belirtti.

Biden tatilini yarıda kesti: İran'ın İsrail'e saldırısı için son saatler Biden tatilini yarıda kesti: İran'ın İsrail'e saldırısı için son saatler Haberi Görüntüle

'TEK BAŞIMIZA BAŞ EDEMEYİZ'

Draghi şunları söyledi:

"Göç hareketlerini kontrol etmede tek başımıza baş edemeyiz. Bu yılın başından beri gelen göçmen sayısı, 63 bin oldu. Bu, 2019’a göre 6 kat daha fazla. Tüm Avrupa ülkelerinin, bu konuda daha fazla katılımına ihtiyaç var. İtalya olarak sorumluluk ve dayanışma arasında bir denge içinde sorunu kolektif yönetmeye yönelik Avrupa nezdinde ilerlemeyi desteklemeye devam ediyor." 

Son dakika: İsrail'den İran'a füzeli misilleme saldırısı Son dakika: İsrail'den İran'a füzeli misilleme saldırısı Haberi Görüntüle

 'LİBYA'DA UZLAŞMA VE GEÇİŞ SÜRECİNİ DESTEKLİYORUZ'

Libya'da Libyalıların yöneteceği sürecin ülkedeki krize çözüm getirebileceğini dile getiren Draghi, "İtalya, Libya'nın uzlaşma ve geçiş sürecini destekliyor." dedi. Libya’da 24 Aralık'ta yapılması planlanan seçimlerin yaklaştığına dikkati çeken Draghi, bu seçimlerin hem Libyalılar hem de ülkenin demokratik geleceği açısından hayati önemde olduğunu söyledi. Draghi, İsrail’in Arap dünyasıyla ilişkilerini normalleştirme çabalarına da dikkatle yaklaştıklarını ve İsrail-Filistin meselesinde iki çözümlü devleti desteklediklerini kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading