Yandex Metrica
SON DAKİKA
İtalya, Ukrayna'yı desteklemeye devam edecek

İtalya, Ukrayna'yı desteklemeye devam edecek

İtalya Başbakanı Mario Draghi, ülkesinin Avrupa Birliği (AB) ve G7'deki ortaklarıyla birlikte Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceğini belirtti. Draghi, "Ukrayna'yı destekliyoruz ve Rusya’ya yaptırım uyguluyoruz ki Moskova düşmanlıkları sonlandırsın ve müzakere masasına oturmayı kabul etsin" ifadelerini kullandı.

Dünya

23.01.2024, 22:09

İtalya'dan Ukrayna'ya yönelik silah yardımlarının tartışma konusu olduğu bir dönemde Draghi, yaklaşan AB Liderler Zirvesi sebebiyle parlamentonun üst kanadı Senato'da İtalya'nın Ukrayna krizindeki tutumuna ilişkin bir konuşma yaptı. Draghi, parlamentonun, hükümetine daha önce Ukrayna'yı destekleme konusunda aldığı kararı teyit etmesini istedi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin başlamasının üzerinden 4 ay geçtiğini ve hükümetinin de Ukrayna'nın direnmesine yardımcı olmak için parlamentodan zaten bir yetki almış olduğunu anımsatan Draghi, "İtalyan hükümeti, AB ve G7 ortaklarıyla beraber, bu parlamentonun bize yapmamızı söylediği gibi Ukrayna'yı desteklemeye devam etme niyetinde." dedi.

Son dakika... BM Güvenlik Konseyi Gazze'de ateşkes tasarısını kabul etti:... Haberi Görüntüle

ZELENSKİ'NİN DESTEK TALEBİ

Draghi, 16 Haziran'da Kiev'e yaptıkları ziyarette de Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy'nin desteklerinin sürmesini istediğini aktardı.

AB Konseyi'nin 3 Haziran'da Rusya'ya karşı 6. yaptırım paketini devreye aldığını anımsatan Draghi, yaptırımların işlediğini bununla beraber kendi diyalog kanallarını açık tutuklarını ifade etti.

Mario Draghi, Ukrayna krizinde barışı aramaktan vazgeçmeyeceklerini dile getirerek, "İtalya'nın stratejisi AB ve G7 ile mutabık şekilde iki cephede ilerliyor. Ukrayna'yı destekliyoruz ve Rusya’ya yaptırım uyguluyoruz ki Moskova düşmanlıkları sonlandırsın ve müzakere masasına oturmayı kabul etsin." diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading