Yandex Metrica
SON DAKİKA
İtalya'da kaos! Benzin istasyonu çalışanları greve gidiyor

İtalya'da kaos! Benzin istasyonu çalışanları greve gidiyor

İtalya'da benzin dağıtım şirketlerinin bağlı olduğu üç büyük sendika, yaptıkları ortak açıklamada, greve gitme kararı aldıklarını duyurdu.

Dünya

04.02.2024, 12:07

İtalya'da akaryakıt fiyatlarındaki artış ve hükümetin geçen yıl uygulanan indirimi yılbaşından itibaren kaldırması tepkiyle karşılandı. İtalya hükümetinin aldığı bu kararı protesto etmek amacıyla 25-26 Ocak tarihlerinde ülke genelinde benzin istasyonlarında greve gidileceği açıklandı.

İtalya'da benzin dağıtım şirketlerinin bağlı olduğu üç büyük sendika (Faib, Fegica ve Figisc), yaptıkları ortak açıklamada, greve gitme kararı aldıklarını duyurdu.

Dünyaca ünlü rapçi Lil Jon, İslam'la şereflendi Haberi Görüntüle

UTANÇ VERİCİ KARALAMA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Sendikalar, sağ koalisyon hükümetini "benzin fiyatlarını artırmak ve sorumluluğu dağıtım şirketlerinin üzerine atmakla" suçlarken "kendilerine karşı utanç verici bir karalama kampanyası başlatıldığını, benzin istasyonları çalışanlarının, sürücüler tarafından her gün hakaretlere maruz kaldıklarını" ifade etti.

Türk düşmanı şokta! NYT'den çok konuşulacak iddia: Geert Wilders Hollanda... Haberi Görüntüle

18 SENTLİK İNDİRİM KALDIRILMIŞTI

Başbakan Giorgia Meloni başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, Ukrayna-Rusya savaşından dolayı benzin fiyatlarının artmasıyla birlikte geçen yıl uygulanan litre başına 18 sentlik indirimi kaldırma kararı almıştı.

Ünlü oyuncu Will Smith Kur'an-ı Kerim'i baştan sona okuduğunu söyledi:... Haberi Görüntüle

ŞEFFAFLIKLA İLGİLİ KARARNAME ÇIKARILMIŞTI

Ayrıca akaryakıt fiyatlarının şeffaflığıyla ilgili bir kararname çıkarılmıştı. Çıkarılan kararnamede denetimlerin sıkılaştırılacağı belirtilmiş ve her işletmecinin ulusal düzeyde ortalama benzin ve motorin fiyatlarını müşterilerine gösterme zorunluluğu getirilmişti.

İtalya'da aralık ayında açıklanan ortalama fiyatlarda litre başına benzin 1,662 avro, motorin de 1,727 avro olurken, 1-8 Ocak'ta benzin 1,812 avro, motorin ise 1,868 avroya çıkmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading