Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefonda görüştü. İki lider, Rusya'da yaşanan Wagner krizinin yanı sıra İsveç'in NATO üyeliğini de ele aldı.
İsveç'in NATO üyeliğinin de ele alındığı görüşmede, Türkiye'nin İsveç'in üyeliğine karşı yapıcı tutumunun devam ettiği, ancak PKK/PYD/YPG yanlıları bu ülkede serbestçe eylem düzenledikçe, yapılan mevzuat değişikliklerinin bir anlamının olmadığı ifade edildi.
Erdoğan ve Stoltenberg'in yaptığı telefon görüşmesinde F-35 bağlamında yaşanan haksızlıkların, Türkiye'nin F-16 talebinde İsveç'in üyeliğiyle bağlı kılınması çabalarının, Türkiye'ye değil, esasen NATO'ya ve NATO'nun güvenliğine zarar verdiği vurgulandı.
İki liderin görüşmesi İsveç medyasında büyük yankı uyandırdı. Sydvendskan'da yer alan haberde, Erdoğan'ın yeni yasayı 'anlamsız' bulduğu ifade edildi.
Çiçeği burnunda bakandan Türkiye sözleri: "İşbirliğini geliştirmek için sabırsızlanıyorum"ERDOĞAN YASAYI ANLAMSIZ BULUYOR
Söz konusu haberde ülkede PKK destekçilerinin kol gezdiği açıkça itiraf edilirken "PKK'yı destekleyenlerin 'Özgürce hareket etmesine" izin verildiği için Erdoğan yasayı 'anlamsız' buluyor" denildi.
Dünya savaşı çok yakın! Trump'tan çok konuşulacak F-35 açıklaması: Tüm...''YENİ YASA FARK YARATACAK''
Dışişleri Bakanı Tobias Billström'ün görüşme sonrası yaptığı açıklamaya yer verilen haberde şunlar aktarıldı;
Sudan'da kanlı saldırı: Pazar yerine bomba yağdı! 21 ölü 70'ten... Türkler yapıyor dünya izliyor! İtalyan medyasından TB2, Kızılelma, Çelik Kubbe..."İsveç doğal olarak terörü çok ciddiye alıyor ve Türkiye'nin endişelerini anlıyor. Dışişleri bakanı, yeni yasanın bir fark yaratacağına inanıyor."
''ERDOĞAN BASKIYI ARTIRDI''
İsveç'in diğer önemli gazetelerinden Expressen ise Erdoğan'ın baskıyı artırdığını yazdı. Ülkenin PKK gösterilerini durdurmaması halinde terör yasasının anlamsız bulunduğu ifade edildi.
10 20 30 değil tam 50 adet Leopard envantere giriyor!...YASA TARTIŞMALARI BERABERİNDE GETİRDİ
Söz konusu haberde yeni terör yasasının 1 Haziran'da yürürlüğe girdiği hatırlatılırken "Yasaya göre terör örgütlerini "teşvik etmek, güçlendirmek veya desteklemek" suç sayılıyor." denildi. Fakat yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte tartışmaları da beraberinde getirdiği bildirildi.