Yandex Metrica

Sitede Ara

İsveç yine şaşırtmadı! Kritik NATO zirvesi öncesi akıllara durgunluk veren karar

İsveç yine şaşırtmadı! Kritik NATO zirvesi öncesi akıllara durgunluk veren karar

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaret öncesi dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. İsveç'te yeni ceza yasasına rağmen terör örgütü yandaşları gösteriye hazırlanıyor. İsveç polisi ise hafta sonu PKK sempatizanlarının organize ettiği 'Erdoğan karşıtı' gösteriye onay verdi.

Dünya

23.01.2024, 20:59

Türkiye'deki seçimlerin ardından NATO'ya üyelik için çalışmalarını hızlandıran İsveç, Ankara'nın talep ettiği terörle mücadele yasasını yürürlüğe koydu. Yasa, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylamak için başlıca taleplerinden biriydi.

Konuyla alakalı konuşan İsveç Dışişleri Bakanı Billström, yeni terör yasasının yürürlüğe girmesinin Türkiye ile geçen yıl imzalanan anlaşmanın son adımı olduğunun altını çizmişti.

Billström, yeni ceza yasası ile Türkiye'nin çekincelerinin karşılanacağını belirtmişti.

Ukrayna, İspanya'dan Patriot bekliyor! İspanyol bakandan şaşırtan açıklama: 'İspanya elinden gelen askeri yardımları yaptı' Ukrayna, İspanya'dan Patriot bekliyor! İspanyol bakandan şaşırtan açıklama: 'İspanya elinden... Haberi Görüntüle

YENİ YASA CEZASI

Yasada, terör faaliyetlerine katılan ve terör örgütleriyle işbirliği yapan kişilere 4 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.

Yasaya göre, terör örgütünü destekleme, güçlendirme veya teşvik etme kastı taşıyan faaliyetlere katılan kişiler, en fazla 4 yıl hapis cezasına çarptırılabilecek.

Ağırlaştırıcı nedenler var ise bu suçların cezası en az 2, en fazla 8 yıl hapis olacak.

Ramazan'da katliam Fısıh'da bayram: İran'a misilleme o tarihten sonra... Ramazan'da katliam Fısıh'da bayram: İran'a misilleme o tarihten sonra... Haberi Görüntüle

TERÖR ÖRGÜTLERİNİ FİNANSE EDENLERE HAPİS CEZASI GELİYOR

Terör örgütü için silah, cephanelik, yanıcı ve patlayıcı madde, ulaşım desteği, örgüte arazi ve mülk kiralama gibi suçlara karışanlara 4 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.

Bu suçlarda ağırlaştırıcı nedenler varsa 1,5 yıl ila 7 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.

Yasa, yetkililere, terör örgütlerini finanse eden ya da başka yollarla destekleyen kişileri gözaltına alma ve yargılama konusunda çok daha geniş yetkiler veriyor.

Çinli generalden dünyayı endişelendiren açıklama: Pasifik'te savaş çanları bangır bangır çalıyor Çinli generalden dünyayı endişelendiren açıklama: Pasifik'te savaş çanları bangır bangır... Haberi Görüntüle

TERÖR YANDAŞLARI GÖSTERİYE HAZIRLANIYOR

Öte yandan İsveç'te terörle mücadeleye ilişkin yeni ceza yasası yürürlüğe girerken, terör örgütü PKK/YPG yandaşları, ülkede para toplama ya da gösteri organize etme gibi faaliyetlerini sürdürüyor, İsveç devlet radyosu da örgütün elebaşlarından biriyle yapılan röportajı yayınlıyor. 

İsveç'ten terör örgütlerini

2. Kardak krizi: Yunan medyasında Türkiye korkusu: 1996'da savaşın eşiğinden dönmüştük! 2. Kardak krizi: Yunan medyasında Türkiye korkusu: 1996'da savaşın eşiğinden... Haberi Görüntüle

''İSVEÇ'TE NATO'YA HAYIR''

Pazar günü şehir merkezinde yapılması planlanan gösterinin adı ise “İsveç'te NATO'ya Hayır, Erdoğan Yasalarına Hayır”. AFP, Erdoğan karşıtı gösterinin PKK’ya yakınlığıyla bilinen Rojava Komitesi tarafından organize edildiğini belirtti. İsveç polisinin 'Erdoğan karşıtı' gösteriye verdiği onay da bu konuda belirsizliğin devam ettiğini ortaya koyuyor.

Batı medyası İsveç için onay isterken Stockholm yönetiminden skandal karar

Fransızları ülkeden kovan Afrika ülkesi ÇAD semalarında AKSUNGUR SİHA rüzgarı Fransızları ülkeden kovan Afrika ülkesi ÇAD semalarında AKSUNGUR SİHA rüzgarı Haberi Görüntüle

İSVEÇ POLİSİ ONAY VERDİ

İsveç Polisi, AFP Haber ajansına verdiği demeçte Recep Tayyip Erdoğan ve İsveç'in planlanan NATO üyeliğine karşı Stockholm'de yapılacak gösteriye Ankara'nın itirazlarına rağmen onay verdiğini duyurdu.

Stockholm polis sözcüsü Ola Osterling, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Pazar günü herkesin ifade özgürlüğü de dahil olmak üzere anayasa tarafından korunan haklarını kullanabilmelerini sağlayacağız" 

İnsan kemiğinden yapılan uyuşturucu! Elmasları şimdi de böyle çalacaklar İnsan kemiğinden yapılan uyuşturucu! Elmasları şimdi de böyle çalacaklar Haberi Görüntüle

Batı medyası İsveç için onay isterken Stockholm yönetiminden skandal karar

Gazze'de korkunç görüntüler! İsrail sivillerin arasına füze attı: O anlar kameralara yansıdı Gazze'de korkunç görüntüler! İsrail sivillerin arasına füze attı: O anlar... Haberi Görüntüle

NATO GENEL SEKRETERİ TÜRKİYE'YE GELİYOR

NATO Genel Sekteri Jens Stoltenberg'in bugün Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra üst düzey Türk yetkililerle ikili görüşmelerde bulunması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading