Yandex Metrica
SON DAKİKA
İsveç'ten NATO hamlesi: 'PYD ve YPG ile aramıza mesafe koyacağız'

İsveç'ten NATO hamlesi: 'PYD ve YPG ile aramıza mesafe koyacağız'

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom terör örgütleri PYD ve YPG ile aralarına mesafe koyacaklarını söyledi. PKK ile bu örgütler arasında çok yakın bir bağ olduğunu belirten İsveçli Bakan, "Bu, bizimle Türkiye arasındaki ilişkiler için iyi olmayacak." dedi.

Dünya

23.01.2024, 20:01

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom bugün İsveç Radyosu'na verdiği demeçte İsveç yeni hükümetinin NATO'ya katılmak için terör örgütleri PYD ve YPG ile arasına mesafe koyacağını söyledi ve şu şekilde konuştu:

Bu örgütlerle PKK arasında çok yakın bir bağ var. Bu, bizimle Türkiye arasındaki ilişkiler için iyi olmayacak.

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom

Türkiye'ye karşı Fransız-Yunan blokajına NATO Genel Sekreteri tepki gösterdi: Yeni... Haberi Görüntüle

'PKK BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR'

Bakan Billstrom radyo programının ardından kişisel Twitter hesabından da bir açıklama yaptı ve İsveç'in liman kenti Malmö'de terör örgütü PKK bayrağı iler poz veren politikacılara tepki gösterdi. 

Billstrom yaptığı paylaşımda "Malmö'de PKK bayraklı ile poz veren politikacıların yaptığı kabul edilemez. PKK bir terör örgütüdür ve bu tür davranışlar demokrasiye yakışmıyor. ifadelerine yer verdi.

ABD'nin Philadelphia kentinde silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var Haberi Görüntüle

İSVEÇ BAŞBAKANI TÜRKİYE'YE GELECEK

İsveç Başbakanı Ulf Kritersson önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile NATO ittifakına katılımları konusunda konuşmak üzere Türkiye'ye gelecek. İsveç yeni hükümeti NATO üyeliklerine müsaade etmeyen Türkiye ve Macaristan'ın onayını almayı bekliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading