Yandex Metrica

İsveç nefret suçunu ifade özgürlüğü sayıyor! Kur'an yakma eylemini küstahça savunmya devam ediyorlar

İsveç nefret suçunu ifade özgürlüğü sayıyor! Kur'an yakma eylemini küstahça savunmya devam ediyorlar

NATO üyeliği için Türkiye'yle masaya oturan İsveç'ten ardı ardına mide bulandıran açıklamalar gelmeye devam ediyor. PKK'ya ev sahipliği yapan İsveç ırkçı Paludan'ın alçak eylemiyle bir kez daha tepkilerin hedefi oldu. Türkiye bu alçaklığa tepki olarak üçlü mekanizmayı süresiz olarak durdurma kararı aldı. Nefret suçunu ifade özgürlüğü olarak sayan İsveç Başbakanı ve Dışişleri Bakanı'ndan Kur'an yakma eylemi için mide bulandıran bir savunma geldi.

Dünya

23.01.2024, 20:23

Terör örgütü PKK'nın ini haline gelen İsveç NATO'ya girebilmek için Türkiye'nin kapısını aşındırıyor. Üçlü mutabakata bağlı kalmayan İsveç, PKK'nın alçak eylemleri ve son olarak ırkçı Paludan'ın Kur'an yakma eylemiyle tepkilerin odağı haline geldi. 

Bill Gates açıkladı: Yapay zeka bu 3 mesleği ele geçiremeyecek Bill Gates açıkladı: Yapay zeka bu 3 mesleği ele geçiremeyecek Haberi Görüntüle

İSVEÇ'TEN KÜSTAH AÇIKLAMA

Türkiye bu alçak olay sonrası üçlü mekanizmayı durdurma kararı aldı. Alçak eyleme ev sahipliği yapan İsveç ise kendini kurtarma derdine düştü. İsveç Başbakanı ve Dışişleri Bakanı'ndan ardı ardına küstah açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz gün grup toplantısında konuşan Erdoğan İsveçteki alçak eylem için, "İsveç, boşuna uğraşma. Sen benim mukaddes kitabım Kur'an'ın yakılmasına müsaade ettiğin sürece biz sizin NATO'ya girmenize evet demeyiz. Finlandiya konusunda bakışımız olumludur, İsveç konusunda olumlu değildir. Bunu böyle bilin" diyerek İsveç'e kapıları kapatmıştı.

İsrail İran'da vuracağı hedefleri duyurdu: 'Buna karşılık vermek zorundayız' İsrail İran'da vuracağı hedefleri duyurdu: 'Buna karşılık vermek zorundayız' Haberi Görüntüle

'DİN BU ANLAŞMANIN BİR PARÇASI DEĞİL'

Erdoğan'ın açıklamaları sonrası İsveç Dışişleri Bakanı'ndan hadsiz bir açıklama geldi. İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, ülkesinin ifade özgürlüğü ve hukukun üstünlüğü konusunda taviz vermeyeceğini belirtti.

Billström, NATO üyeliği müzakereleri kapsamında geçen yıl varılan üçlü mutabakata ilişkin "Din bu anlaşmanın bir parçası değil" dedi.

Billström, "İsveç'in NATO üyesi olmak için ne yapması gerektiği üçlü anlaşmada çok açık. Din, bu anlaşmanın bir parçası değil" dedi.

PKK hapishanelerinde korkunç tablo: Yüzlerce kişinin niye öldüğünü Uluslararası Af Örgütü açıkladı PKK hapishanelerinde korkunç tablo: Yüzlerce kişinin niye öldüğünü Uluslararası Af... Haberi Görüntüle

İSVEÇ ANLAMA GÜÇLÜĞÜ ÇEKİYOR

Kur'an-ı Kerim yakılması ile ilgili konuşan Billström "Türk tarafının kesinlikle yasal ancak saygısızca bu eylemden rahatsız olmasını anlıyorum. Türkiye'de bir seçim kampanyası var ve seçimlerde birçok şey söylenir. Bu açıklamaların bu çerçevede ele alınması gerek" diye konuştu.

Billström, gerilimin yatışması ve müzakerelere geri dönülmesini beklerken Expressen'de de İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'un açıklamaları yer aldı.

TikTok'a yasak geldi: ABD resmen TikTok'a savaş açtı! TikTok'a yasak geldi: ABD resmen TikTok'a savaş açtı! Haberi Görüntüle

HERKESİN AKLINI BAŞINA ALMASI GEREKİYOR

Kristersson, iki ülke arasında diyalog sürecine geri dönülmesi gerektiğini belirtirken "İsveç'te herkesin aklını başına alması gerekiyor" dedi.

Madrid'de imzalanan anlaşmanın uygulandığını söyleyen Kristersson, Paludan'ın skandalının kötü bir zamanda gerçekleştiğini belirtti. Finlandiya'nın Kur'an-ı Kerim yakmasını yasaklaması meselesine de değinen Kristersson, Finlandiya'nın geniş ifade özgürlüğüne sahip bir ülke olduğunu ve uygulamada farklılıkların görünebileceğini belirtti. Ancak mevzuatta Kur'an-ı Kerim yakmanın yasak olmadığını belirtti.

İsveç'te ifade özgürlüğü tanımının çok geniş olduğunu aynı zamanda biraz sorumluluk almaları gerektiğini söyleyen Başbakan, "Nasıl davrandığımızı düşünmek için birçok nedenimiz var" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading