Yandex Metrica
SON DAKİKA
İsveç'in etekleri tutuştu! NATO konusunda art arda açıklama yaptılar

İsveç'in etekleri tutuştu! NATO konusunda art arda açıklama yaptılar

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan'ın Kur'an-ı Kerim yakma eylemleri sonrası NATO üyelik sürecini durdurduklarını belirtti. Billström'ün basın sekreteri Anna Erhardt ise sözlerin yanlış anlaşıldığını ifade ederek, NATO sürecinin durmadığını, üçlü muhtıranın devem ettiğini söyledi. Erhardt, "Ancak ne zaman onaylayacağına Türkiye karar verecek" dedi.

Dünya

23.01.2024, 20:22

Sıkı Yön Partisi lideri Paludan'ın İsveç ve Danimarka'da üst üste gerçekleştirdiği Kur'an-ı Kerim yakma eylemleri Türkiye'nin sert tepkisiyle karşılaştı. Ankara'nın talebi üzerine İsveç ve Finlandiya'yla yapılacak üçlü toplantı iptal edilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada İsveç'e rest çekti ve NATO konusunda kendilerinden destek beklememesini söyledi.

İsveç Dışişleri Bakanı Billström, Paludan'ın Kuran-ı Kerim'i yakma eylemleri ve diğer tepki çeken gösterilerin ardından Türkiye'de yaşanan öfke nedeniyle NATO üyelik sürecini geçici olarak durdurduklarını söyledi. Billström, "Süreç 'geçici' olarak durduruldu. Provokatif eylemlerden sonra İsveç'e yönelik öfkeyi gidermeye çalışıyoruz. Amacımız temmuzda tam üyelik. Türkiye'de seçimin yapılacağı 14 Mayıs'ı da yakından takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Gündem olan bu sözler sonrası İsveç'ten bir açıklama daha geldi.

Dünya Rusya'nın 15 yaşındaki kahramanını konuşuyor! Müslüman gence cesaret ödülü Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE KARAR VERECEK"

Billström'ün basın sekreteri Anna Erhardt, Billström'ün açıklamalarının yanlış anlaşıldığını ifade ederek, İsveç'in NATO'ya üyelik sürecini askıya almadığını açıkladı. Erhardt, "NATO süreci duraklamadı. Hükümet, İsveç, Finlandiya ve Türkiye arasındaki muhtırayı uygulamaya devam ediyor. Ancak ne zaman onaylayacağına Türkiye karar verecek" diyerek, İsveç'in NATO'ya üyelik sürecini askıya aldığına dair çıkan haberleri yalanladı.

İsveç'e NATO üyeliği konusunda kapıları kapatan Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Böyle bir kepazeliğin yaşanmasına sebebiyet verenlerin NATO'ya başvuru konusunda artık bizde herhangi bir hayırhahlık beklemeyeceği açıktır. Terör örgütlerinde caddelerinizde, sokaklarınızda cirit attıracaksınız ondan sonra bizden NATO'ya girmesi için destek bekleyeceksiniz. Yok böyle bir şey. Madem bu kadar seviyorsunuz, koruyorsunuz, öyleyse ülkelerinin savunmalarını emanet etmeleri tavsiyesinde bulunuyorum. Biz bir şeyi söyleyince dürüst söyleriz, birileri bize namussuzluk yaptığında haddine bildiririz. İsveç yönetimi hak ve özgürlüklere bu kadar saygılıysanız önce Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Müslümanların dini inancına saygı göstereceksiniz. Bu saygıyı göstermiyorsanız kusura bakmayın bizden de NATO konusunda herhangi bir destek göremeyeceksiniz." ifadelerini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading