Yandex Metrica

İsveç Hükümetinden PKK'lı hamlesi! Kakabaveh planı deşifre oldu: Tamamen kurtulmak istiyorlar

İsveç Hükümetinden PKK'lı hamlesi! Kakabaveh planı deşifre oldu: Tamamen kurtulmak istiyorlar

Son günlerde İsveç'in NATO'ya girmemesi için Türkiye'nin peş peşe sert tepkileri İsveç'i harekete geçirdi. İsveç basını, hükümetin sadece eski PKK'lı vekil Amineh Kakabaveh'ten kurtulma planının olduğunu kaleme aldı. İşte detaylar...

Dünya

23.01.2024, 20:22

NATO'ya girmek isteyen İsveç ve Finlandiya'nın teröristlere verdikleri destekler sebebiyle Türkiye'den veto yemesi ve devamında yaşanan can sıkıcı olaylar İsveç-Türkiye ve Finlandiya sürekli gündemde yerini koruyor.

Geçtiğimiz hafta aşırı ırkçı Sıkı Yön Partisi'nin lideri Rasmus Paludan'ın Stockholm'deki Türkiye Büyükelçiliği önünde küstahça yaptığı Kur'an-ı Kerim yakmasının akabinde Türkiye, daha önce yeşil ışık yaktığı NATO üyeliği onayını durdurma kararı aldı.

Bu gelişmeler doğrultusunda İsveç basını günlerdir NATO üyelik sürecini, Rasmus Paludan'ı ve Türkiye-İsveç ilişkilerini kaleme alıyor. Svenska Dagbladet, 'Türkler bizi hazırlıksız yakaladı' başlıklı haberinde NATO sürecinin olumsuz yönde seyrettiğini belirtti.

'BİR FIRTINA YAŞANDI'

Haberde, "Endişelenecek bir şey yok gibi gözüküyordu. Ancak sonrasında bir fırtına yaşandı" açıklamasında bulunuldu. Haberin devamında ise hükümetin neleri farklı şekilde yapabileceği ele alındı.

Savaş tiyatrosu böyle bitti: 300 İHA ve füze ateşlendi, hiçbiri yerini bulmadı Savaş tiyatrosu böyle bitti: 300 İHA ve füze ateşlendi, hiçbiri... Haberi Görüntüle

NATO'nun şaşkına döndü! Görüntüler sosyal medyada viral oldu: Putin'in 'süper silah'ı göründü! NATO'nun şaşkına döndü! Görüntüler sosyal medyada viral oldu: Putin'in 'süper... Haberi Görüntüle

PKK'LI AMİNEH KAKABAVEH'İN ADI GEÇTİ

İsveç'in meşhur gazetelerinden birisi olan Aftonbladet'te, 'Kristersson hükümeti 100 gün sonra enkaz halinde' başlıklı bir haber yapıldı. Ülkede son günlerde yaşanan çete krizine bir de NATO süreci eklenince hükümetin oldukça zor durumda olduğu belirtildi.

Aynı zamanda haberde bir dönem dünya manşetlerini oldukça karıştıran PKK'lı eski vekil Amineh Kakabaveh'in adı geçti. Mevcut hükümetin 'Kakabaveh'ten kurtulduktan sonra' başka bir sorunla karşılamayacağı yanılgısına düştüğü vurgulandı.

Analize göre ise sorun asla Kakabaveh değildi. FETÖ'cü Bülent Keneş'i vermeyi reddeden İsveç'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kızdırdığından bahsedildi.

Lakin bunlarının hiçbirinin Kur'an-ı Kerim yakmak gibi olmadığı belirtilen haberde, "Yaşananların hepsi Kur'an yakmanın yanında oldukça sönük kalıyor" denildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading