Yandex Metrica
SON DAKİKA
İsveç Dışişleri Bakanı'ndan PKK/YPG mesajı: Politikalarımızda bir değişiklik olmaz

İsveç Dışişleri Bakanı'ndan PKK/YPG mesajı: Politikalarımızda bir değişiklik olmaz

NATO üyeliğine başvurmaya hazırlanan İsveç, terör örgütlerine destekten vazgeçmiyor. Türkiye'den gelen veto sinyaline ilişkin konuşan Dışişleri Bakanı Ann Linde, politikalarında bir değişiklik olmayacağını savundu. Üstüne bir de Türkiye'yi tehdit etti!

Dünya

02.02.2024, 00:14

Türkiye'nin uyarılarına rağmen PKK/YPG terörünü desteklemeye devam eden İsveç, NATO üyeliği konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açık mesajı sonrasında bile geri adım atmıyor. İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, devlet televizyonu SVT Nyheter'e verdiği demeçte, terör örgütüne destek konusunda ülkesinin tavrının değişmeyeceğini gösteren ifadeler kullandı. 

ABD'de İran Devrim Muhafızları alarmı! 50 eyalete uyarı yazısı gönderildi:... Haberi Görüntüle

ÜSTÜNE BİR DE TEHDİT GELDİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması karşısında şaşırdığını ve Türkiye'nin tavrının kendileri için sürpriz olduğunu savunan Linde, mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştükten sonra durumun netlik kazanacağını ancak NATO üyeliği meselesinin İsveç'in politikalarında bir değişiklik oluşturmayacağını söyledi. 

Linde, "Dış politika, uluslararası hukuk, insan hakları, demokrasi, feminist siyaset vb. konularda çok güçlü bir sese sahip olmaya devam edeceğiz" dedi. Linde tüm bunların üstüne ABD ve İngiltere'ye işaret ederek Ankara'ya aba altından sopa gösterdi. Türkiye'nin tehditler karşısındaki tavrını iyi incelemediği görülen Linde, sosyal medya hesabında, "NATO’daki bütün ülkelerin desteğini istiyoruz. NATO’nun önemli ülkeleri bizim arkamızda. Bizimle ve o ülkelerle iyi geçinmek, Türkiye’nin çıkarına olur" diye yazdı. 

Katil Netanyahu! İsrail sokakları alev alev! Kazan kaldıran Yahudiler katilin... Haberi Görüntüle

İSVEÇ DIŞİŞLERİ BAKANI 'UMUTSUZ VAKA' 

Linde, 2021 Aralık'ında Stockholm'de terör örgütü YPG'nin Suriye'deki elebaşlarından İlham Ahmed'i (üstte sağdan ikinci) kabul etmiş ve örgüte desteklerini devam edeceğini belirtmişti. İsveç parlamentosunda, PKK ile bağlantılı 6 milletvekili bulunuyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak, Suriye ve Türkiye’de yaptığı operasyonlarda, terör örgütü PKK’nın elindeki İsveç yapımı At-4 roketatarları ele geçirildi. Bu silahların, askerleri şehit eden saldırılarda kullanıldığı tespit edildi.

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG’ye yılda 376 milyon dolar yardım yapacaklarını açıkladı.

İsveç’te terör örgütü PKK’yı destekleyen ve öven mitingler yapılmasına izin veriliyor. İsveç, PKK’yı terör örgütü olarak tanımlasa da, PKK üyelerini Türkiye’ye teslim etmiyor.

FETÖ üyeleri, İsveç’te serbestçe dolaşıyor. Türkiye’nin taleplerine rağmen FETÖ üyeleri iade edilmiyor. 

Linde, Türkiye'nin Suriye'deki terör örgütlerine yönelik operasyonları sırasında da Avrupa'ya, "Türkiye'ye silah ambargosu başlatalım" çağrısında bulunmuştu. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading