Yandex Metrica

İsveç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği sözü tutuyor! Türkiye istedi, anayasa değişiyor

İsveç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği sözü tutuyor! Türkiye istedi, anayasa değişiyor

Ulf Kristersson'un Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası İsveç hükümeti terörle mücadele konusunda düğmeye bastı. İsveç Parlamentosu 16 Kasım'da terörle ilişkili grupların örgütlenme özgürlüğünü kısıtlayan anayasa değişikliğini oylayacak.

Dünya

23.01.2024, 20:03

NATO üyeliği için geçtiğimiz günlerde Ankara'ya gelen İsveç Başbakanı Kristersson, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği terörle mücadele sözünü yerini getiriyor.

Bakan Fidan duyurdu: Türkiye ve Irak arasında 20'den fazla anlaşma imzalanacak! Bakan Fidan duyurdu: Türkiye ve Irak arasında 20'den fazla anlaşma... Haberi Görüntüle

TERÖRLE MÜCADELE YASASI OYLANACAK

İsveç'te hükümet terörle ilişkili ve terörle destek veren grupların örgütlenmelerinin kısıtlamasına yönelik genişletilmiş olanaklar sağlayan bir anayasa değişikliği önerdi. Anayasa Komisyonu'nda onaylanan teklif 16 Kasım'da Meclis Genel Kurulu'nda oylanacak ve yasalaşması halinde 1 Ocak 2023'te yürürlüğe girecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı: Dengeleyici bir rol oynuyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı: Dengeleyici bir rol oynuyor Haberi Görüntüle

MECLİS'TEN AÇIKLAMA

Meclis'in resmi internet sayfasından yapılan açıklamada düzenlemede, İsveç'te yasal otoritelere terörle mücadelede daha etkin olma imkanı sağlanacağı vurgulanırken, kolluk kuvvetleri ve adli makamlara terörle irtibatı olan ve terörü destekleyen oluşumların örgütlenmesi daha fazla kısıtlanacağı aktarıldı.

ABD yine katile güveniyor: Gazze'deki toplu mezarlar da etkili olmadı ABD yine katile güveniyor: Gazze'deki toplu mezarlar da etkili olmadı Haberi Görüntüle

İSVEÇ'TE GÖRÜŞEBİLİRLER

Öte yandan İsveç basını kritik zirveye geniş yer ayırdı. İsveç basını, Ulf Kristersson'un terörle mücadele konusunda Erdoğan'a söz verdiğini yazdı. Söz konusu haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Güvenlik kaygılarımızın giderilmesine destek olan bir İsveç görmek istiyoruz' sözlerine yer verildi. Svenska Danbladet gazetesi de ay sonunda İsveç Başbakanı Kristersson ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'te görüşeceklerini iddia etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading