Yandex Metrica

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson: Türkiye'nin kararını bekliyoruz

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson: Türkiye'nin kararını bekliyoruz

NATO üyeliği için Türkiye tarafından belirtilen yükümlülükleri yerine getirmeyen İsveç, üyeliğinin onaylanması Ankara'nın kararını bekliyor.

Dünya

05.02.2024, 18:47

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada NATO üyeliği için Türkiye'nin kararını beklediklerini kaydetti.

İsveç'in Lulea kentinde gerçekleşen görüşmenin ardından konuşan Kristersson ABD'nin İsveç'in NATO'ya katılımına verdiği desteğe teşekkürlerini ileterek "Bu, bizim için çok şey ifade ediyor." ifadelerini kullandı.

Alman bakan Baerbock, Netanyahu'nun yüzüne bakarak haykırdı: Gazze'yi açlığa sürüklüyorsun Alman bakan Baerbock, Netanyahu'nun yüzüne bakarak haykırdı: Gazze'yi açlığa sürüklüyorsun Haberi Görüntüle

"SEÇİMDEN SONRA TEMASIMIZ OLDU"

Gazetecilerin sorusu üzerine konuşan Kristersson, Türkiye ile NATO üyeliği konusunda temasların sürdüğünü aktararak "Geçen pazar günü yapılan ikinci tur seçimlerinden sonra da temasımız oldu." dedi.

Suudi Arabistan ve BAE'den İran'a darbe: Saldırı planını ABD'ye sızdırmışlar Suudi Arabistan ve BAE'den İran'a darbe: Saldırı planını ABD'ye sızdırmışlar Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE'NİN KARARINI BEKLİYORUZ"

Ülkesinin Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasındaki Üçlü Muhtıra'nın gerekliliklerini yerine getirdiğini savunan Kristersson, "Bunun son kısmı fiilen 1 Haziran'da yürürlüğe giriyor, yani yarından sonraki gün. Terörle mücadelede yeni yasa. Bu, önemli bir adım. Böylece Üçlü Muhtıra çerçevesinde Türk dostlarımıza ne dediysek onu yapmış olduk. Çok, çok önemli. Endişelenmek için haklı nedenleri olduğu gerçeğini kabul ettik." diye konuştu.

Kristersson, Türkiye'nin kararına saygı duyduklarını belirterek "Şimdi karar vermelerini bekliyoruz." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading