Yandex Metrica

İstismar suçlusu komedyen Billy Cosby neden serbest bırakıldı?

İstismar suçlusu komedyen Billy Cosby neden serbest bırakıldı?

ABD'li oyuncu Bill Cosby, Pensilvanya Yüksek Mahkemesi'nin aktörün yasal süreç haklarının ihlal edildiğini söyleyerek mahkumiyet kararını bozmasının ardından dün serbest bırakıldı.

Dünya

23.01.2024, 17:36

Pensilvanya Yüksek Mahkemesi, 2018 yılında eski basketbolcu Andrea Constand'a cinsel saldırıda bulunmaktan hüküm giyen oyuncu Bill Cosby'nin mahkumiyet kararını bozdu. Kararın bozulması üzerine aktör, Çarşamba günü serbest bırakıldı. 

Kararda Cosby'nin itiraf etmediği sürece kendisine herhangi bir suçlama yapılamayacağı, suçlamanın makul bir şüphenin ötesinde yeterince kanıt bulunamadığı belirtildi. Ayrıca yargıçlar, savcılığın 'süreç ihlali' yaptığını söyledi.

Dün kararın ardından dinlenmek için Philadelphia'daki evine giden Cosby, ein önünde bekleyen gazetecilere poz verdi ancak herhangi bir açıklama yapmadı.

10 YILA KADAR HAPİS CEZASI VERİLMİŞTİ

1980'lerde ekranlara gelen The Cosby Show isimli diziyle tanınan komedyen, o dönemlerde "Amerika'nın Babası" olarak biliniyordu. Oyuncu, 2004 yılında Philadelphia'daki evinde uyuşturucu vererek Andrea Constand'a tecavüz ettiği suçlamasıyla 2015'te dava edilmiş ve 2018 yılında suçlu bulunmuştu. 

Onlarca kadının Cosby'yi cinsel saldırı ile suçlamasına rağmen yalnızca Constand olayı ile yargılandı. 2018'deki yeniden yargılamada benzer iddiaların yer aldığı beş kadının ifade vermesi sonucunda ise 3 ila 10 yıl arasında hapis cezasına çarptırıldı. Bu ceza #MeToo hareketi için bir dönüm noktası olarak görüldü.

83 yaşındaki Cosby, 10 yıllık cezasının iki yıldan fazlasını Philadelphia yakınlarında bir hapishanede geçirmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading