Yandex Metrica
SON DAKİKA
ISS'in tuvaletle imtihanı: Astronotlar eve 'yetişkin bezi' ile dönecek

ISS'in tuvaletle imtihanı: Astronotlar eve 'yetişkin bezi' ile dönecek

Talihsiz ISS Astronotları, SpaceX'in tuvaletindeki sızdırmanın devam etmesi sebebiyle neredeyse 200 gün süren zorlu yolculuğun ardından evlerine yetişkin bezi kullanarak dönecekler.

Dünya

09.02.2024, 23:27

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) geçirdikleri altı aylık (yaklaşık 200 gün) görevleri sona ermek üzere olan astronotlar, SpaceX Dragon kapsül tuvaletinde meydana gelen sızıntı arızası sebebiyle yetişkinlere özel bez kullanmak zorunda kalacak.

Uzayda yaklaşık 200 gün kaldıktan sonra, bu hafta Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) dört astronot Dünya'ya dönecek. Science Alert'in haberine göre, tek sorun bir sorun var..

Gençler artık yaşlılardan daha mutsuz! 2024 mutluluk araştırmasında Türkiye kaçıncı... Haberi Görüntüle

SEKİZ SAATLİK DÖNÜŞ YOLCULUĞUNA 'BEZLİ' ÇÖZÜM

SpaceX Dragon kapsül tuvaletinin kullanımdan sonra sızdırma yaptığı tespit edilmişti. Şimdi 8 saat sürecek olan dönüş yolculuğu 'tuvaletsiz' sürecek. NASA astronotu Megan McArthur, yörüngeden yaptığı bir basın toplantısında, uzay uçuşunun birçok küçük zorlukla dolu olduğunu söylemiş ve "Bu, görevimizde karşılaşacağımız ve ilgileneceğimiz şeylerden sadece biri. Bu yüzden bu konuda çok endişeli değiliz." ifadelerini kullandı.

NASA, sekiz saatlik eve dönüş yolculuğu için astronotların "yetişkin bezleri" olarak da bilinen emici "iç çamaşırları" kullanacaklarını söyledi. Sızdıran tuvalet, bu mürettebat değişimindeki tek zorluk değildi, ayrıca bir sonraki mürettebatı uzaya götürmekle ilgili bazı sorunlar da oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading