Yandex Metrica

İsrailli vekilden ırkçı nefret söylemi: Melezleri öldürün

İsrailli vekilden ırkçı nefret söylemi: Melezleri öldürün

İsrailli Milletvekili, Knesset'teki konuşmasında ırkçı nefret söylemleri sarf etti: başka ırk ya da dinden annelerden olan Yahudilerin öldürülmesini istedi.

Dünya

23.01.2024, 17:36

Ultra-Ortodoks Torah Yahudileri Partisi Milletvekili Yitzak Pindrus, bugün İsrail Parlamentosu Knesset’te, Yahudi olmayanlara ve kadınlara yönelik ırkçı nefret söylemleri sarf etti.

Pindrus, son seçimlerin ardından aşırı sağcı Naftali Bannet tarafından kurulan koalisyon hükümetine Arap Birleşik Listesi milletvekillerinin destek vermesi ve listenin lideri Mansur Abbas’ın Başbakan Yardımcılığı görevine gelmesine ilişkin değerlendirme yaptı.

Değerlendirme konuşmasında, Abbas’ın Başbakan Yardımcısı olmasını eleştiren Pindrus, İsrail devleti ve İsrail toplumunun “homojen” olması gerektiğini savundu.

Konuşmasında, Tevrat’ta yer alan Yahudi olmayan bir kadınla münasebete giren bir Yahudi erkeğin o esnada tanrı tarafından mızrak saplanarak öldürülmesi hikayesine atıfta bulunan Pindrus, “İsrail toplumunun melezleşmesine katkıda bulunan insanlar öldürülmeli. Cinsel organına sahip çıkamayan erkekler de öldürülmeli” dedi.

Pindrus’un, bu sözlerle Arap kadınlarla evlenen Yahudileri kastettiği düşünülüyor.

“Kadın olarak yaratmadığı için Yahova’ya şükür”

Knesset üyelerinin tepki göstermesi üzerine vites yükselten fanatik Yahudi milletvekili, kadınları ve Yahudi olmayanları aşağılamaya başladı.

Pindrus, tepkiler üzerine sesini yükselterek, “Beni erkek olarak yarattığı için Yahova’ya şükür. Beni köle olarak yaratmadığı için (Yahudi olmayanları kastediyor) Yahova’ya şükür. Beni kadın olarak yaratmadığı için Yahova’ya şükür” cümlelerini kullandı.

“Twitter hesabı yok ama herşeyden haberdar”

Pindrus’un bu sözleri sosyal medyada gündem olurken, İsrailli gazeteci David Sheen, Pindrus’un mensup olduğu Ultra-Ortodoks Yahudiliğe eleştiri yöneltti.

Ultra-Ortodoks Yahudi inancında teknolojinin kullanılmadığına ancak buna rağmen Pindrus’un twitterda hakkındaki paylaşımlara hemen Knesset’teyken cevap vermesine değinen Sheen, “Twitter hesabı yok ama hakkındaki paylaşımlardan haberdar. Demek ki her Ultra-Ortodoks gibi o da göründüğünden farklı olarak gizli yollara başvuruyor” cümlelerini kullandı.

İlk vakası değil

Londra merkezli Middle East Eye (MEE) internet sitesinin haberine göre, bu Pindrus’un ilk vakası değil.

MEE’nin verdiği bilgiye göre Pindrus, geçtiğimiz Mart ayında yaptığ bir başka konuşmada, İsrail ordusunun Yahudiliğe geçmek isteyen kadınlara ilişkin yürüttüğü programı hedef alarak, “Onlar Yahudi olamaz” demiş ve Yahudi olmayan kadınlara İbranice aşağılayıcı bir anlam içeren “Shiksas” kelimesini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading