Yandex Metrica
SON DAKİKA
İsrailli rakibi reddeden Cezayirli Judocu olimpiyattan çekildi

İsrailli rakibi reddeden Cezayirli Judocu olimpiyattan çekildi

Cezayirli Judocu Fethi Nurin, 2021 Tokyo Olimpiyatları ikinci turunda İsrailli rakiple eşleşince olimpiyatlardan çekilme kararı aldığını ilan etti.

Dünya

23.01.2024, 17:41

Cezayirli Judocu Fethi Nurin, 2021 Tokyo Olimpiyatları’nın ikinci tur kurasında İsrailli Judocuyla eşleşmesi nedeniyle Olimpiyatlardan çekildiğini bildirdi.

Cezayir Judo Milli Takımı Antrenörü Ammar Bin Yahlif, olimpiyatlardan çekilme kararını İsrail ile normalleşmeyi reddetmeleri ve Filistin davasına destek amacıyla aldıklarını söyledi.

Bin Yahlif, açıklamasında, “Şans yanımızda değildi. Cezayirlilerin Filistin davasına ilişkin ilkeleri vardır. Biz de İsrail ile normalleşmeyi kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Cezayirli Judocu Fethi Nurin ise yaptığı açıklamada, “Kararım kesin ve bundan dönüş yok. Allah, Tokyo’dan daha hayırlı bir olimpiyatta yarışmayı nasip etsin” dedi.

Fethi Nurin, olimpiyatların ilk turunda Sudanlı rakibi Abdullatif Muhammed ile eşleşmişti. Turu geçmesi halinde ise İsrailli rakibiyle mücadele edecekti.

Kuzey Kore'den gerilimi tırmandıracak füze hamlesi! Blinken detayına dikkat Haberi Görüntüle

DAHA ÖNCE 3 KEZ TURNUVALARDAN ÇEKİLMİŞTİ

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgüler: 'Büyük bir aktör,... Haberi Görüntüle

Cezayirli Judocu, daha önce de Hırvatistan’da düzenlenen olimpiyatların yanı sıra, 2019 yılındaki Tokyo ve Dubai dünya şampiyonalarından da çekilmişti.

Nurin, 2019 Tokyo Dünya Judo Şampiyonası’nda is turu geçmesi halinde İsrailli bir rakiple karşılaşacağı için kasten yenilmişti. 

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Filistin meselesindeki politikalarına tepki gösteren Nurin, 2019 yılındaki Dubai dünya şampiyonasına katılmayı reddetmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading