Yandex Metrica

İsrailli Bakandan Batı Şeria saldırılarına şaşırtan çıkış: Bu terördür

İsrailli Bakandan Batı Şeria saldırılarına şaşırtan çıkış: Bu terördür

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, bugüne kadar alışılmış olanın dışında bir tutum sergiledi ve Yahudi yerleşimcilerin geçtiğimiz gün işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere saldırmasına tepki göstermekle kalmayıp, bunu "terör" şeklinde tanımladı.

Dünya

23.01.2024, 18:03

İsrail Dışışleri Bakanı Yair Lapid, Yahudi yerleşimcilerin geçtiğimiz gün Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği saldırıları Twitter hesabından paylaştığı gönderiyle eleştirirken, saldırı için "terör" ifadesini kullanarak, herkesi şaşırttı. 

Filistinlilerin El Halil kentine bağlı Mesafer Yatta bölgesi kırsalında Yahudi yerleşimcilerin saldırısına uğramasına ilişkin açıklama yapan Lapid, saldırıyı şu ifadelerle eleştirdi: "Bu şiddet olayı korkunç ve terördür. Bu İsrail yolu değil ve Yahudi yolu değil. Bu şiddettir ve tehlikeli bir sınırdır." 

Yahudi yerleşimciler, geçtiğimiz gün Mesafer Yatta kırsalında Filistinlilere saldırıp, biri çocuk olmak üzere 12 kişiyi yaralayan, ve bölgedeki çiftçilerin bazı keçilerini bile bıçaklayan saldırganlar, Filistinlilere ait evleri ve araçları da taşlamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading