İsrail yine yan çizdi! Filistinli esirleri bırakmaktan vazgeçti! İşte Netanyahu'nun yeni bahanesi

İsrail yine yan çizdi! Filistinli esirleri bırakmaktan vazgeçti! İşte Netanyahu'nun yeni bahanesi

Terör devleti İsrail, bugün gerçekleşen esir takasındaki izdihamı bahane edip Filistinlileri serbest bırakmadı. Hamas 3 İsrailliyi bırakırken, soykırımcı İsrail'in de 110 Filistinliyi hapishaneden çıkarması ve serbest bırakması bekleniyordu.   

 

İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Terör devleti Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yisrael Katz'ın, esir takasında üçüncü tur kapsamında Filistinli tutsakların serbest bırakılmasını ertleme kararı verdiği açıklandı.  

FİLİSTİNLİ TUTSAKLARI SERBEST BIRAKMADI 

Yer alan açıklamada, İsrailli esirlerin Gazze Şeridi'nden "güvenli şekilde çıkışları garanti altına alınana kadar" Filistinli tutsakların serbest bırakılmayacağı  yer aldı. Bu talebin ise arabuluculara iletildiği bilgisi verildi.

TUTSAKLARI TAŞIYAN OTOBÜSLER DÖNDÜ

İsrail Ordu Radyosunun güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde de esir takasının üçüncü turu kapsamında Filistinli tutsakların serbest bırakılmasının "ikinci bir emre kadar" askıya alındığı yer aldı. Filistinli esirleri taşıyan otobüslerin Ofer Cezaevi'ne döndüğü belirtildi.

NETANYAHU TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Hamas ile İsrail arasındaki esir takasının üçüncü turunda, Gazze'deki 3 İsrailli esir ile 5 Tayland vatandaşı esir, Uluslararası Kızılhaç ekiplerine teslim edilmişti.

Gazze Şeridi'nin Han Yunus kentinde esirlerin serbest bırakılması sırasında büyük bir coşku ve izdiham yaşanmış, esirler teslim edilmeleri sırasında kalabalıkta yürümenin zor olduğu kameralara yansımıştı.

KATİL BİBİ YAN ÇİZDİ 

Terör devleti İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, görüntüleri "büyük bir ciddiyetle" izlediğini belirterek tepki verdi ve arabuluculardan "bu tür sahnelerin tekrarlanmaması" talebinde bulunduğunu söyledi.

 

Avatar
Tolga Çolak