Yandex Metrica
SON DAKİKA
İsrail Şirin Ebu Akile cinayetini itiraf etti! Fakat soruşturma açmayacaklar

İsrail Şirin Ebu Akile cinayetini itiraf etti! Fakat soruşturma açmayacaklar

İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, El Cezire muhabiri Şirin Ebu Akile'yi öldüren kurşunun yüksek ihtimalle bir İsrail askerinden çıktığı bildirildi. Fakat buna rağmen askerlerle gurur duyulduğu belirtilerek soruşturma açılmayacağı belirtildi.

Dünya

23.01.2024, 19:46

Şirin Ebu Akile'nin öldürülmesi ile ilgili soruşturma başlatılmayacağını açıklarken Ebu Akile'yi öldüren kurşunların yüksek ihtimalle İsrail askerlerinden çıktığı belirtildi. 

İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, El Cezire muhabiri Şirin Ebu Akile'nin İsrail ordusunun ateşi tarafından "yanlışlıkla vurulmuş" olmasının "yüksek bir ihtimal" olduğunu belirtirken söz konusu cinayet ile ilgili bir soruşturma başlatılmayacağını bildirdi. 

Terör örgütü PKK yandaşları Paris'teki havalimanını birbirine kattı: 3 yaralı Haberi Görüntüle

İSRAİL ORDUSU CİNAYETİ İTİRAF ETTİ 

İsrail makamları Pazartesi öğleden sonra cinayetle ilgili kendi soruşturmalarının sonuçlarını yayınladı. Tanıklar, El Cezire ve Birleşmiş Milletler, insan hakları grupları ve medya kuruluşları tarafından yapılan çok sayıda soruşturma, bir İsrail askerinin Ebu Akile'yi öldürdüğüne işaret etti.

İsrail tarafından yapılan soruşturma sonucunda Filistinliler tarafından Ebu Akile'nin öldürüldüğü iddia edilse de olay anına ait görüntüler bunun tam tersini kanıtladı. 

Rusya'daki terör saldırısının kurbanı oldu! Eski güzellik kraliçesi Moskova saldırısında... Haberi Görüntüle

ÖNCE SİLAH SESLERİNİN KAYNAĞINI BELİRLEYEMEMİŞLERDİ

Söz konusu raporda, 'Ebu Akile'yi vuran ve öldüren silah seslerinin kaynağını kesin olarak belirlemek mümkün değil' denilirken, Filistinliler tarafından vurulmuş olma ihtimalinin hala olduğu belirtildi. 

İsrail'i yaptırım endişesi sardı: 'Domino etkisiyle diğer ülkelere sıçrayabilir' Haberi Görüntüle

SORUŞTURMA GEREKTİRECEK BİR SUÇ YOKMUŞ

Raporda, "Askeri Başsavcı, olayın kapsamlı bir incelemesi yaptıktan sonra tüm bulgulara dayanarak soruşturmanın açılmasını haklı çıkaran herhangi bir suç şüphesi bulunmadığını tespit etti." ifadelerine yer verildi.

Nijer'den ABD'yi şoke edecek karar! Askeri anlaşma iptal edildi Haberi Görüntüle

'YANLIŞLIKLA YAPTI' DİYEREK SIYRILMAYA ÇALIŞTILAR

Sonuçların açıklanmasından önce gazetecilere verilen arka plan brifinginde, üst düzey İsrail ordusu yetkilileri, şüpheli askerle görüştüklerini ve 'eğer yaptıysa, yanlışlıkla yaptığını' iddia etti. 

BBC'den çarpıcı seçim analizi: Muhalefet çöktü İmamoğlu'na zarar verebilir Haberi Görüntüle

'ASKERLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ'

Ayrıca defalarca 'askerlerin davranışlarından gurur duyduklarını', askerlerin 'bilgilendirildiklerini ve prosedüre göre hareket ettiklerini' söylediler.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading