• G.ALTIN

    4.334,48

  • DOLAR

    40,2531

  • EURO

    46,8794

  • BIST 100

    10.121,52

  • BITCOIN

    $119.619

İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan UAD kararına tepki: Gazze'de yapılan soykırımı savundu

İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan UAD kararına tepki: Gazze'de yapılan soykırımı savundu

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Uluslararası Adalet Divanının ülkesi hakkında aldığı karara tepki gösterdi.

Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in Soykırım Sözleşmesi kapsamında yasaklanan fiilleri işlemesini önlemesine ve gerekli tedbirleri almasına hükmetti. Bu karara İsrail'den cevap gecikmedi. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant Güney Afrika'nın Gazze'de işlenen suçlar hakkında soykırım davası açmasını Yahudi karşıtlığı olarak nitelendiren Yoav Gallant, UAD'ın aldığı kararla "beklenenin ötesine geçtiğini" öne sürerek "İsrail devletinin, teröristlerle Gazze'deki sivil halk arasında ayrım yapması için ahlak dersi verilmesine ihtiyacı yok." ifadesini kullandı.

GAZZE'DE ÖLDÜRDÜKLERİ ÇOCUKLARI GÖRMEDİ

Gazze'de öldürdükleri 11 binden fazla çocuğu görmezden gelen Gallant, İsrail ordusunun ruhunda adaletin bulunduğunu savundu. 

Gallant, "İsrail devleti, 7 Ekim'i asla unutmayacaktır. İsrail ordusu ve güvenlik teşkilatları, Hamas terör örgütünün askeri ve idari kapasitesini ortadan kaldırmak ve rehineleri evlerine geri döndürmek için çalışmaya devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
İdris Kartal