Yandex Metrica

İsrail Rus üssünün dibini vurdu, Vladimir Putin'den çıt çıkmadı...

İsrail Rus üssünün dibini vurdu, Vladimir Putin'den çıt çıkmadı...

Suriye başkenti Şam'ı her istediğinde dilediğince bombalayan İsrail dün gece Rusya'nın kullandığı Tartus Limanı'nın dibini vurdu. Moskova'dan çıt çıkmadı.

Dünya

23.01.2024, 18:33

Suriye'de Beşar Esed rejimini ayakta tutan Rusya, İsrail'in hiçbir saldırısına tepki göstermiyor. Daha önce Suriye başkenti Şam'ı defalarca kez vuran Tel Aviv yönetimi, dün gece bu kez Akdeniz sahilindeki Lazkiye'de, Rusya'nın kullandığı Tartus Limanı'na çok yakın konumdaki bir limanı vurdu. 

Gece saatlerinde savaş uçaklarıyla yapılan saldırı sonucu ortalık bir anda alevler içinde kaldı. Limanda bulunan çok sayıda konteyner harap oldu, liman ise büyük hasar gördü. Alevlerin giderek daha geniş bir alana yayıldığı bölgede itfaiye ekiplerinin yangınları kontrol altına alması yaklaşık 6 saat sürdü. 

İsrail kaynakları, yerel saatle 03:21'de düzenlenen saldırının İran'ın bölgeye gönderdiği mühimmat, silah ve teçhizata yönelik olduğunu iddia etti. Ancak Lazkiye itfaiyesi yanan konteynerler içinde süt tozu, motor yağları, araba lastiği ve servis malzemeleri olduğunu ileri sürdü. 

Döneri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in elinden kurtardık: Avrupa Parlamentosu 'döner Türkiye'nin' dedi Döneri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in elinden kurtardık: Avrupa Parlamentosu 'döner Türkiye'nin'... Haberi Görüntüle

İSRAİL İÇİN YOL GEÇEN HANI...

Rusya ise daha önceki İsrail saldırılarında olduğu gibi son olayda da suskun kaldı. Bölgeye sık sık operasyon düzenleyen İsrail uçakları, 30 Aralık 2020'de Şam'ın Nebi Habil bölgesini, 7 Ocak'ta Şam güneyini, 13 Ocak'ta Deyrizor'u, 4-15-28 Şubat'ta Şam ve Kuneytra'yı, 17 Mart'ta yine Şam'ı, 19 Temmuz'da Halep'i, 17 Ağustos'ta Kuneytra'yı, 20 Ağustos'ta Şam ve Humus'u, 3 Eylül'de yine başkent Şam'ı, 8 Ekim'de Humus'taki T4 Hava Üssü'nü, 14 Ekim'de Humus'un Palmira (Tedmur) bölgesini, 30 Ekim'de Şam'ı, 4 Kasım'da bir kez daha Şam'ı, 8 Kasım'da Humus ve Tartus'u, 7 Aralık'ta da Lazkiye'yi savaş uçaklarıyla vurmuştu. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading