Yandex Metrica
SON DAKİKA
İsrail Rus üssünün dibine bomba atıp 3 rejim askerini öldürdü, Vladimir Putin hiçbir şey diyemedi

İsrail Rus üssünün dibine bomba atıp 3 rejim askerini öldürdü, Vladimir Putin hiçbir şey diyemedi

Türkiye'nin operasyonuna karşı tüm güçlerin birleştiği Suriye, yine İsrail'in saldırısıyla sarsıldı: Uçaklar hem Şam'ı hem de Tartus'ta Rus üssünün dibini vurdu.

Dünya

23.01.2024, 19:40

Yıllardır Suriye topraklarına yönelik pek çok hava operasyonu düzenleyen İsrail, gerek başkent Şam'a gerekse de kıyı kesimindeki Tartus ve Lazkiye'ye dilediğince bomba atabiliyor. 

Esed rejiminin koruyucusu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le anlaşmalı şekilde çalışan Tel Aviv yönetimi, ne vakit bombardıman kararı alsa, Suriye rejiminin elindeki Rus hava savunma sistemleri şalter indiriyor. 

İsrail Hava Kuvvetleri'ne bağlı uçaklar böylece S-200, S-300, hatta S-400'lerden hiçbir şekilde etkilenmeden istedikleri yere operasyon yapabiliyor. 

Suriye rejimi lideri Beşşar Esed ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

Türkiye'nin ABD destekli PKK/YPG terörüne yönelik başlatacağı harekâta hem sahada hem de diplomaside direnen Moskova yönetimi, İsrail sözkonusu olduğunda ne Esed'i ne de İran'ı dinliyor. 

Son dakika... İngiltere duyurdu: Kızıldeniz’de bir gemi vuruldu Haberi Görüntüle

3 REJİM ASKERİ ÖLDÜ

Bu ilişki tarzının son yansıması 14 Ağustos'u 15 Ağustos'a bağlayan gece gerçekleşti. İsrail, Suriye'nin başkenti Şam'ı ve Rusya'nın deniz üssüne ev sahipliği yapan Tartus'u bombaladı. 

Suriye rejiminin resmi ajansı SANA, askeri kaynaklara dayanarak yayınladığı haberde, bombardımanlar nedeniyle 3 rejim askerinin öldüğünü, 3'ünün de yaralandığını duyurdu. 

Şam güneyindeki bir bölgenin İsrail'den atılan füzelerle vurulduğu bilgisini veren SANA, İsrail uçaklarının ise Tartus'taki Rus deniz üssünün 8 kilometre yakınını bombaladığını bildirdi. 

İsrail daha önce de Rusya'nın Hımeymim Hava Üssü'nün bulunduğu Lazkiye'yi ve Rus deniz üssünün kurulu olduğu Tartus'u bombalamış, bu saldırılara Vladimir Putin'den herhangi bir tepki gelmemişti. Suriye'de hem rejim askerleri hem de İran destekli gruplar, Rusya'nın izni ve bilgisi dahilinde öldürülüyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading