Yandex Metrica
SON DAKİKA
İsrail, Muntasır Çelebi'nin evini yıktı

İsrail, Muntasır Çelebi'nin evini yıktı

İsrail işgal güçleri, geçtiğimiz Mayıs ayında tutukladığı Filistinli Fedai Muntasır Çelebi'nin Ramallah-Nablus arasındaki Termesaya beldesindeki evini bombalarla yıktı.

Dünya

23.01.2024, 17:38

İşgalci İsrail güçleri, daha önce tutukladığı Filistinli Muntasır Çelebi’nin Batı Şeria’nın Ramallah ve Nablus kentleri arasındaki Termesaya beldesindeki evini bomba döşeyerek yıktı.

İsrail güçleri, Çelebi’nin ailesine evin yıkılacağını dün bildirirken görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, çok sayıda İsrail askerinin gece saatlerinde eve baskın düzenlediklerini bildirdi.

Askerlerin 6 saat boyunca eve bomba döşediğini ifade eden görgü tanıkları, Evin tamamen yıkıldığından emin olmak için iki kez bomba patlatıldığını aktardı.

Evin yıkılacağı haberini alan Filistinliler ise Çelebi’nin evinin önünde toplanarak işgalcilerle çatışmaya girişti. İsrail askerleri, evin yıkılmasının ardından güçlükle bölgeden ayrılabildi.

Çikolata fiyatları uçacak! Kakao fabrikaları üretimi durdurdu! Krizin nedeni ise... Haberi Görüntüle

EŞİ: “AZMİMİZİ KIRAMAYACAKLAR”

Putin 'Garip bir tesadüf' diyerek duyurdu: 'DEAŞ, genellikle ABD'nin düşmanlarına... Haberi Görüntüle

Öte yandan, Muntasır Çelebi’nin eşi Sena Çelebi, yıkımın ardından Filistin Enformasyon Merkezi’ne açıklamalarda bulundu.

İşgalci İsrail’in, Filistinlilere diz çöktürmek istediğini belirten Sena Çelebi, “Dünyanın hiçbir yerinde işgal ve toplu cezalandırma politikası kabul edilemez. Bize diz çöktürmek istiyorlar ama ayaktayız. Azmimizi kıramayacaklar” dedi.

Açıklamasında, evin betondan ibaret olduğunu ve yeniden yapılabileceğini vurgulayan Çelebi, “Evimiz, Filistin’e ve Mescid-i Aksa’ya feda olsun. Önemli olan beton değil bizim azmimiz. Onları vatanımızdan çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

Muhabirin eşine ne mesaj vereceğini sorusuna ise Çelebi, “Bizler iyiyiz, asla diz çökme ve maneviyatını yüksek tut” cevabını verdi.

Soykırımcı İsrail BMGK kararını tanımadı: 'İsrail ateşi kesmeyecek' Haberi Görüntüle

İŞGALCİLERE KARŞI KENDİNİ FEDA ETTİ

İyi günde kötü günde: ABD askerleri ölen PKK/YPG'li teröristler için... Haberi Görüntüle

Filistinli fedai Muntasır Çelebi, geçtiğimiz Mayıs ayı başında Kudüs’te Filistinlilerin evlerine el koyan İsrail işgal güçlerine yönelik Nablus yakınlarındaki Zatere kontrol noktasında saldırı düzenlemişti.

Bıçakla feda eylemi gerçekleştiren Çelebi, bir İsrail askerini öldürmüş bazı askerleri de yaralamıştı.

İsrail kuvvetleri, 6 Mayıs’ta Çelebiyi tutuklarken, 19 Mayıs’ta ailesine evinin yıkılacağını haber vermişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading