Yandex Metrica

İsrail kaçan mahkûmlar için Cenin Kampı'na saldırabilir!

İsrail kaçan mahkûmlar için Cenin Kampı'na saldırabilir!

Gilboa Hapishanesi'nden kaçan mahkûmları yakalamayı şeref meselesi haline getiren işgalci İsrail, muhtemel adreslerden biri olan Batı Şeria'daki Cenin Kampı'na operasyon planlıyor.

Dünya

23.01.2024, 17:58

İsrail güçlerinin yüksek güvenlikli Gilboa Hapishanesi'nden kaçmayı başaran 4 Filistinli için Batı Şeria kuzeyindeki Cenin Kampı'na baskın yapabileceği iddia edildi. 

Ülkedeki Haaretz gazetesinin yazarlarından Amos Harel, Filistinlilerin birkaç hafta içerisinde bulunacağına inandığını, mahkûmların sınırı geçip Ürdün'e kaçmamış olması halinde muhtemel adreslerden birinin güneydeki Cenin Kampı olduğunu ileri sürdü. 

Hükümetin sansasyonel firardan ötürü aşağılanmış hissettiğini ve firarilerin yakalanmalarına bu nedenle özel önem verdiğini yazan Harel, Cenin'e muhtemel bir operasyonun ise ölümlerle sonuçlanabileceği ihtimaline yer verdi. 

İsrail basını, kampa yönelik muhtemel bir baskın durumunda Filistinliler yaralandığı takdirde Hamas ve İslami Cihad üyelerinin misillemede bulunacağını aktararak olası risklere dikkat çekiyor. 

Yedioth ahronoth gazetesine değerlendirmede bulunan istihbarat analisti Ronen Bergman ise sürecin kanlı geçmesi halinde olayların 3. intifadayla bile sonuçlanabileceği uyarısı yaptı. 

İsrail medyası, güvenlik birimleri açısından yakalanması en tehlikeli mahkûmun El-Aksa Şehitleri üyesi Zekeriya Zebidî olduğunu belirtiyor. Tünel kazarak firar eden 6 mahkûmdan Yakub Mahmud Kadri ile Mahmud Abdullah el-Arıda dün kuzeydeki Nasıra kenti kırsalında ihbarlar sonucu yakalanmıştı. Kalan 4 Filistinlinin hangi bölgeye gittiği ise meçhûl.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading