Yandex Metrica

İsrail işgal güçleri, Kudüs'teki ihlallerini sürdürüyor

İsrail işgal güçleri, Kudüs'teki ihlallerini sürdürüyor

İsrail işgal güçleri, Kudüs'teki Silvan mahallesine saldırarak Filistinlilere ait bir iş yerini yıktı. Filistinliler ile işgalciler arasında çatışma çıktı.

Dünya

23.01.2024, 17:36

İsrail işgal güçleri, bu sabah, Kudüs’ün Silvan mahallesine baskın düzenleyerek kaçak yapı olduğu gerekçesiyle bir iş yerini yıktı.

İşgalcilere bağlı 20 devriyenin geniş güvenlik önlemleriyle mahalleye girerek yıkıma başlaması üzerine mahalledeki Filistinliler duruma müdahale etti.

Yıkıma karşı direnen Filistinliler ile işgalci İsrail askerleri arasında çatışma yaşanırken mahalledeki camilerin minarelerinden direnişe destek çağrısı yapıldı.

İsrail işgal güçleri, geçtiğimiz Mayıs ayında Kudüs’ün Şeyh Cerrah ve Silvan mahallelerindeki Filistinlileri tehcir ederek evlerine el koymaya başlamıştı. 

İşgale karşı direnen Filistinliler ile İsrail güçleri arasında yaşanan çatışmalar daha sonra işgal altındaki bütün Filistin topraklarına yayılmış ve Gazze’deki direniş gruplarının duruma müdahil olmasıyla birlikte İsrail ordusu Gazze’ye yoğun hava saldırıları düzenlemişti.

Filistinli direniş gruplarının saldırılara karşı direnmesi ve Tel Aviv, Bir Seb’a, Askalan dahil işgal altındaki pek çok şehirde işgalcileri füzelerle hedef alması İsrail’i ateşkese mecbur etmişti.

Ateşkes, Kudüs’teki tehcir hareketinin sonlanmasını ön görmesine rağmen işgalci İsrail Şeyh Cerrah ve Silvan mahallelerinde ihlallerini sürdürüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading