Yandex Metrica

İsrail'in İran'a yönelik yeni tiyatrosu: Vurmaya hazırız

İsrail'in İran'a yönelik yeni tiyatrosu: Vurmaya hazırız

İran'ı kışkırtmak için yeni yollara başvuran İsrail'in, bu kez Savunma Bakanı Benny Gantz, Tahran'ın hem İsrail ve Orta Doğu hem de dünya için tehdit olduğunu öne sürerek, İran'ı vurmaya hazır olduklarını söyledi.

Dünya

23.01.2024, 17:45

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, "İran'ı vurmaya hazırız" açıklaması yaptı.

Ortadoğu'daki yüksek tansiyon Avrupa'yı vurdu! Gaz fiyatları uçtu Ortadoğu'daki yüksek tansiyon Avrupa'yı vurdu! Gaz fiyatları uçtu Haberi Görüntüle

"İRAN'I VURMAYA HAZIR MISINIZ?" SORUSUNA "EVET" DEDİ

İsrail'in Yediot Aharonot gazetesine röportaj veren Benny Gantz, son zamanlarda Tahran ile Tel Aviv arasındaki gerilimin yükselmesine yönelik değerlendirmeler yaparken, yine saçmaladı. 29 Temmuz'da İsrailli bir şirkete ait gemiyi İran'ın hedef aldığını iddia eden İsrail'in Savunma Bakanı Gantz, aynı iddiayı hatırlatarak, "İran, bölgesel ve uluslararası bir problem. Dünya, cuma günü bunun bir örneğine şahit oldu. Bu, herkese olabilir." ifadelerini kullandı. Gantz, röportajda kendisine yöneltilen "İsrail, İran'ı vurmaya hazır mı?" sorusuna ise "evet" yanıtını verdi.

Soykırımcı İsrail'den Gazze'yi ortadan bölen koridora operasyon Soykırımcı İsrail'den Gazze'yi ortadan bölen koridora operasyon Haberi Görüntüle

29 TEMMUZ'DA NE YAŞANDI?

İsrailli iş insanı Eyal Ofera ait olan İngiltere merkezli Zodiac Maritime Denizcilik Şirketinin "M/T Mercer Street" isimli gemisinin, 29 Temmuz'da Tanzanya'dan Birleşik Arap Emirlikleri'ne giderken Hint Okyanusu'nda uğradığı saldırı sonucunda 2 mürettebat hayatını kaybetmişti. İsrail, saldırının arkasında İran'ın olduğunu ileri sürerken, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade ise bu iddiayı reddetmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading