Yandex Metrica

İsrail hapishanesinde gerginlik: Filistinli tutuklular 2 cezaevi polisini rehin aldı!

İsrail hapishanesinde gerginlik: Filistinli tutuklular 2 cezaevi polisini rehin aldı!

İsrail'de, açlık grevindeki Hıdır Adnan 87 gün sonra hayatını kaybetmişti. Bu ölümün ardından tepkisini eyleme döken Filistinli tutuklular Megiddo Hapishanesi'nde 2 cezaevi polisini rehin aldı.

Dünya

18.03.2024, 13:58

Konuyla ilgili olarak Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Kurumundan yazılı bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "Megiddo Hapishanesindeki tutuklular, 10'uncu koğuşta 2 cezaevi polisini kaçırdı ve cezaevinde gerginlik hakim." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, olay üzerine İsrail güçlerinin koğuşa akın ettiği ve 2 polisin halen tutukluların elinde olduğu kaydedildi.

İsrail Hapishaneler İdaresinden yapılan yazılı açıklamada ise Megiddo Hapishanesinin 10'uncu koğuşunda baş gardiyana yönelik saldırı girişiminin ardından, tutukluların akşam sayımında uyarı sirenleri çaldığı belirtilerek tutuklulara göz yaşartıcı gaz bombası ile müdahalede bulunulduğu aktarıldı. Açıklamada, cezaevi personelinden yaralanan olmadan durumun kontrol altına alındığı vurgulandı.

Hayfa yakınlarında bulunan Megiddo Hapishanesinde yaklaşık 800 Filistinli tutuklu bulunuyor.

Ukrayna'da kritik tasarı onaylandı: Ülkede sıkılaştırılmış seferberlik uygulanacak Ukrayna'da kritik tasarı onaylandı: Ülkede sıkılaştırılmış seferberlik uygulanacak Haberi Görüntüle

HIDIR ADNAN'IN ÖLÜMÜ

Filistinli Hıdır Adnan, İsrail’in "idari tutukluluk" uygulamasıyla yargılama olmaksızın cezaevinde tutulmasına karşı başlattığı açlık grevini 87 gündür sürdürüyordu.

Filistinli direniş grupları, 44 yaşındaki Adnan'ın dün sabah hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

İnsan hakları kuruluşları, Adnan'ın ağırlaşan sağlık durumu nedeniyle hapishaneden hastaneye sevk edilmemesi halinde "kesin ölüm riski ile karşı karşıya olduğunu" açıklarken İsrail otoriteleri bunu reddetmişti.

Defalarca İsrail'in keyfi tutuklamalarına maruz kalan Adnan, 2004 yılında 25 gün, 2012'de 66 gün, 2015'te 56 gün, 2018'de 58 gün ve 2021'de 25 gün süren açlık grevinde bulunmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading