Yandex Metrica

Sitede Ara

İsrail Gazze'ye geçişi kapattı

İsrail Gazze'ye geçişi kapattı

Tel Aviv kapıları kapatma kararı aldı. Sınır kapılarının kapatılması sebebiyle, İsrail hastanelerinde hayatını kaybeden Filistinlilerin cenazelerinin ve gıda ürünlerinin Gazze'ye girişini ertelendi

Dünya

23.01.2024, 17:30

Abluka altındaki Gazze Şeridi'ne İsrail'den ticari ürün girişinin sağlandığı Kerm Ebu Salim ile yolcu geçişi için kullanılan Beyt Hanun (Erez) sınır kapıları için Tel Aviv yönetimi tarafından kapatma kararı alındı.

Walla News'te yer verilen haberde, İsrail'in aldığı karara göre Kerm Ebu Salim ve Beyt Hanun'un "bir sonraki bildiriye" kadar kapalı kalacağı belirtildi.

Sınır kapılarının kapatılması sebebiyle tedavi gördükleri İsrail hastanelerinde hayatını kaybeden Filistinlilerin cenazelerinin ve gıda ürünlerinin Gazze'ye girişinin ertelendiği ifade edildi.

Her iki sınır kapısının da kapatılmasına "Hamas'ın kontrolündeki Gazze Şeridi'ne yönelik politika değişikliği nedeniyle" gerekçe gösterildi.

GAZETECİLERE DE GEÇİŞ İZNİ YOK

Diğer taraftan İsrail'in 10 Mayıs'ta başlattığı ve 11 gün süren saldırılarının ardından haber için Gazze'ye geçmek isteyen yabancı gazeteciler de İsrail engeline takıldı. AA Kudüs ekibinin de aralarında bulunduğu 15 yabancı gazeteciye Gazze'ye geçişine "güvenlik endişesiyle" izin verilmedi. Gazeteciler sınırda saatlerce bekletildikten sonra, Beyt Hanun'un kapatılmasıyla geri dönmek zorunda kaldı. İsrailli yetkililer, gazetecilere kapıların ne zaman açılacağına dair bilgilerinin olmadığını söyledi.

İki milyondan fazla Filistinlinin yaşadığı ve abluka altındaki Gazze Şeridi'nde, 7 sınır kapısından 6'sı İsrail'in, bir diğeri de Mısır'ın kontrolünde bulunuyor.

İsrail yönetimi, ordu güçlerinin giriş çıkışı için kullandığı Karare Sınır Kapısı'nı 2005'te, diğer 3 kapıyı ise 2007'de kapatmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading