Yandex Metrica
SON DAKİKA
İsrail eski Savunma Bakanı'ndan kritik uyarı: İç savaş çıkmasından korkuyorum

İsrail eski Savunma Bakanı'ndan kritik uyarı: İç savaş çıkmasından korkuyorum

İsrail'de tartışmalı yargı reformu dolayısıyla protestolar günden güne şiddetlenirken eski Savunma Bakanı Benny Ganz, 'Burada bir iç savaş çıkmasından korkuyorum' şeklinde konuştu.

Dünya

29.01.2024, 22:11

İsrail'de Benjamin Netanyahu hükümeetinin yagının yetkilerini kısıtlayan 'yargı reformu'na karşı kitlesel protestolar 10 haftadır devam ediyor. İsrail eski Savunma Bakanı ve Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Ganz ülkede tartışmalı yargı reformu dolayısıyla gidişatın gittikçe kötüleştiğini söyledi.

Katil evine dön! Yunan komünistler ABD'nin obüs sevkiyatını engelledi Haberi Görüntüle

'İÇ SAVAŞ ÇIKMASINDAN KORKUYORUM'

Kişisel Twitter hesabından açıklama yapan Gantz, şu ifadeleri kullandı:

Burada (İsrail'de) bir iç savaş çıkmasından korkuyorum. Bunlar öfkeden kaynaklanan kehanetler değil, gerçekçi sözler. Halkımın içinde yaşıyorum ve nasıl parçalandığımızı görüyorum.

ABD askerleri PKK'nın nevruz etkinliğinde: Teröristbaşı Öcalan'ın posterleri açıldı PKK'yı... Haberi Görüntüle

PROTESTOLARDA 10 HAFTA

Netanyahu hükümeti tartışmalı yargı reformunu Meclis'ten geçirmek için uğraşırken İsrailliler ise bunu 'yargının bağımsızlığına müdahale' olarak yorumluyor ve İsrail'deki eylemler günden güne daha da büyüyor. 

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, 5 Mart'ta hükümetin ülkeyi tartışmalara sürükleyen "yargı reformu" konusunda "iç savaş" uyarısında bulunarak, krizin aşılması için "Halk Tasarısı" önerisinde bulunmuştu.

Tasarı, hükümetin yargı düzenlemesinde hedeflediğinin aksine, Yargıçları Atama Komitesinde çoğunluğun iktidara verilmemesi ve yasaların Meclis'te salt çoğunluk olan 61 oy yerine 80 oyla çıkarılması gibi yargı mekanizmasının yetkilerinin hükümet lehine değiştirilmesini engelleyen maddeler içeriyor.

Netanyahu da, "mevcut statükoyu devam ettirdiği" gerekçesiyle Herzog'un sunduğu tasarıyı reddettiklerini duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading