• G.ALTIN

    3.997,10

  • DOLAR

    38,8520

  • EURO

    43,3708

  • BIST 100

    9.668,36

  • BITCOIN

    $103.411

İsrail'e peş peşe füze saldırısı: Arrow 3 ve THAAD devre dışı kaldı

İsrail'e peş peşe füze saldırısı:  Arrow 3 ve THAAD devre dışı kaldı

Terör devleti İsrail üstüne kabus gibi çöken Husiler, iki gün içinde İsrail'e beşinci kez füze fırlattı. Tel Aviv çevresinde hava saldırısı sirenleri çalarken, İsrail’in hava savunma sistemleri Arrow 3 ve THAAD bu saldırıları durdurmakta yetersiz kaldı. Öte yandan bir füzenin Ben Gurion Havalimanı alanına isabet ettiği duyuruldu.

İsrail'in merkez bölgelerinde siren sesleri yeniden yükseldi. Yemen'den fırlatılan balistik füze saldırısının ardından, başta Ben Gurion Havalimanı çevresi olmak üzere Tel Aviv'in geniş bir kesimi alarma geçti.

İsrail ordu kaynakları, Husi milislerinin iki gün içerisinde beşinci kez füze fırlattığını açıkladı. Saldırılar, ABD'nin Yemen'de Husilere yönelik hava harekatı sürerken geldi.

Sabah saatlerinde Ben Gurion Havaalanı çevresine düşen bir Husi füzesinin yangına neden olduğunu ve bölgede büyük panik yaşandığını aktarıldı.

İSRAİL'DE SIĞINAKLAR DOLDU

Füze alarmının ardından milyonlarca kişi sığınaklara yöneldi. Tel Aviv çevresindeki otoyollarda büyük trafik sıkışıklıkları yaşandı, özellikle Ben Gurion Havalimanı civarında panik anları kaydedildi.

İsrail medyasına göre, ABD destekli Arrow 3 ve THAAD hava savunma sistemleri, Husi füzelerini etkisiz hale getirmekte başarısız oldu. Saldırıların ardından ABD’nin Yemen’deki hava operasyonlarını yoğunlaştırdığı, özellikle Husilerin kontrolündeki bölgelerde yeni hedeflerin belirlendiği bildirildi.

HUSİLER SALDIRILARI ARTIRDI

Son fırlatma, Husilerin İsrail'e karşı yürüttüğü saldırıların hız kazandığını ortaya koydu. ABD ise bu tehdit karşısında hava harekatlarına ağırlık verirken, Yemen’in kuzeyinde yeni hava saldırılarına hazırlandığı bilgisi sızdı.

Avatar
Ozan KOLTUK