Yandex Metrica

İsrail'den yeni zulüm! Gazze Şeridi'nden Batı Şeria'ya balık ihracatı durduruldu

İsrail'den yeni zulüm! Gazze Şeridi'nden Batı Şeria'ya balık ihracatı durduruldu

Filistinlilere yönelik insanlık dışı muamelelerini sürdüren İsrail yönetimi bu kez de Gazze Şeridi'nden işgal altındaki Batı Şeria'ya balık sevkiyatını durdurdu. Kararın bahanesi ise "kaçakçılık" oldu.

Dünya

23.01.2024, 22:15

İsrail, Filistinlilere yönelik yıldırma politikalarından vazgeçmiyor. İşgal yönetimi son olarak  Gazze Şeridi'nden işgal altındaki Batı Şeria'ya balık sevkiyatını durdurdu. 

Yüzyılın görülmemiş doğa olayı: Dubai'de 'bulut tohumlarıyla' yapay yağmur yağdırıldı! Yüzyılın görülmemiş doğa olayı: Dubai'de 'bulut tohumlarıyla' yapay yağmur yağdırıldı! Haberi Görüntüle

KAÇAKÇILIK BAHANESİ

Konuya yönelik açıklamalarda bulunan Gazze'deki Filistinli Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayaş, yasak kararının Filistin yönetimi aracılığıyla kendilerine ilettiğini belirterek "İşgalciler, Batı Şeria'ya gelen balıkların kaçak yollarla İsrail'e sokulduğunu iddia ediyor. Balıkların Batı Şeria'ya naklini ve ihracatını yasaklama kararıyla tüm uluslararası yasaları ihlal ediyorlar" dedi.

İnsanlık bir kez daha utansın! Şifa Hastanesinde İsrail katliamı: Toplu mezar bulundu! İnsanlık bir kez daha utansın! Şifa Hastanesinde İsrail katliamı: Toplu... Haberi Görüntüle

FİLİSTİNLİ BALIKÇILARIN EKMEK KAPISI KAPANDI

Gazze Şeridi'nden Batı Şeria'ya ayda yaklaşık 100 ton balık sevk edildiğini belirten Ayaş, "Batı Şeria'ya balık ihracatının yasaklanması Filistinli balıkçılara ciddi bir darbe ve önemli bir mali kayıp oluşturuyor." diye konuştu.

Haaretz gazetesi de konuya dair haberinde "Batı Şeria'dan İsrail'e yaklaşık 20 tonluk kaçakçılık girişiminin ardından Gazze Şeridi'nden Batı Şeria'ya balık taşınmasının yasaklandığına" yer verdi.
Gazzeli balıkçılar avladıkları balıkları haftada bir gün İsrail kontrolündeki Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'ndan Batı Şeria'ya nakledebiliyordu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading