Yandex Metrica
SON DAKİKA
İsrail'den yeni yıl katliamı: Yine öldürdü

İsrail'den yeni yıl katliamı: Yine öldürdü

İsrail yeni yıla katliam ile başladı. İsrail güçleri 2023'ün ilk gününde işgal altındaki Batı Şeria'ya bağlı Cenin'de 2 Filistinliyi öldürdü ve 8 kişiyi ise yaraladı.

Dünya

23.01.2024, 20:15

Her yıl bayramlara katliam ile başlayan İsrail, yeni yılın ilk gününde de yine Filistinlileri hedef aldı. Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın bildirdiğine göre İsrail güçlerinin Cenin'in batısındaki Kefr Dan köyüne düzenlediği baskında 2 Filistinli hayatını kaybederken 8 kişi ise yaralandı. 

Netanyahu'nun gözünü kan bürüdü! Bebek katili Refah katliamı için tarih... Haberi Görüntüle

İKİ GENCİ KASTEN ÖLDÜRDÜLER

Atiyye, 21 yaşındaki Muhammed Samir Huşşiye'nin göğsünden, 17 yaşındaki Fuad Mahmud Ahmed Abid'in ise karnından aldıkları yara sonucunda hayatını kaybettiğini belirtti.

Kefr Dan köyüne düzenlenen baskında daha önce hayatını kaybeden Filistinli Abdurrahman Hani Abid'in evini yıkmayı hedefleyen İsrail askerleri ile bölgedeki gençler arasında çatışma çıktı. İsrail askerleri Abdurrahman Hani Abid'in kardeşi Mahir Abid'i gözaltına aldı.

Fetih Hareketi tarafından yayımlanan taziyede, İsrail güçlerinin saldırısında hayatını kaybeden iki gencin cenaze töreninin yarın Cenin Devlet Hastanesi önünde düzenleneceği duyuruldu.

G7 ülkelerinden İran ve Rusya'ya tehdit: Karşılık vermeye hazırız Haberi Görüntüle

FİLİSTİNLİLERE AİT 3 EVİ YIKTILAR

WAFA ayrıca, Cenin'e bağlı El-Celeme kontrol noktasında 14 Eylül 2022'de öldürülen 2 Filistinlinin Kafr Dan köyünde yaşayan ailelerine ait 3 evin bu sabah İsrail güçleri tarafından yıkıldığını bildirdi.

Belçika'dan Gazze açıklaması: Filistin devletinin tanınması yarın hükümetin gündeminde olacak Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN YILLIK BİLANÇOSU

Sivil toplum kuruluşları ve Birleşmiş Milletler (BM) Filistin yönetiminin aktardığı tüm verilere göre İsrail güçleri, 2022 boyunca 168'i işgal altındaki Batı Şeria, 52'si ablukadaki Gazze Şeridi'nde 48'i çocuk 220'den fazla Filistinliyi öldürdü; 9 binden fazla Filistinliyi yaraladı. Filistinlilere ait 950 evi yıktı ve 113 bin 435 dönüm araziye ise el koydu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading