Yandex Metrica
SON DAKİKA
İsrail'den Rusya'yı kızdıracak hamle! Netanyahu'dan Ukranya'ya 'Demir Kubbe' gönderme sinyali

İsrail'den Rusya'yı kızdıracak hamle! Netanyahu'dan Ukranya'ya 'Demir Kubbe' gönderme sinyali

CNN International'e açıklamalarda bulunan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Ukrayna'ya Demir Kubbe savunma sistemini sağlayabileceklerini ifade etti.

Dünya

23.01.2024, 20:23

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Ukrayna'ya askeri yardım yapabileceklerini söyledi. Katıldığı programda kendisine Demir Kubbe hava savunma sistemini Ukrayna'ya sağlama konusu sorulduğunda "Bunu kesinlikle değerlendiriyorum" diye cevapladı. 

İzlanda'da son 3 ayda 4. yanardağ patlaması! Görüntüler cehennem fragmanı... Haberi Görüntüle

"ABD, İSRAİL'DE TUTTUĞU MÜHİMMATI UKRAYNA'YA AKTARDI"

ABD'nin İsrail'de tuttuğu mühimmat stokundan bir kısmını Ukrayna'ya aktardığını söyleyen Netanyahu, ''ABD, kendisine ait birtakım mühimmatı buradan Ukrayna'ya aktardı. Burada ayrıntı vermeyeceğim; İsrail, İran'ın Ukrayna'da da kullanılan silah üretimine karşı harekete geçiyor" dedi. 

Dünya bunu konuşuyor! Putin açık açık tehdit etti: Vururuz Haberi Görüntüle

"NE ZAMAN BİR PATLAMA OLSA İSRAİL SUÇLANIYOR"

Hafta sonu İran'ın İsfahan kentinde Savunma Bakanlığı'na ait mühimmat üretim tesisine insansız hava araçlarıyla düzenlenen saldırının arkasında İsrail'in bulunduğu iddiaları karşısında nötr kalan  Netanyahu, "Ben belirli bir operasyon hakkında konuşmuyorum. Orta Doğu'da ne zaman bir patlama olsa İsrail suçlanıyor ya da işaret ediliyor. Bazen biz yapıyoruz, bazen de biz değiliz" açıklamasında bulundu. 

Son dakika... İsrail ordusu duyurdu: 'Husiler ilk kez İsrail topraklarını... Haberi Görüntüle

"İRAN, UKRAYNA'DA SİVİLLERİ ÖLDÜREN İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI SAĞLIYOR"

İran'ın Ukrayna savaşında Rusya'ya silah göndermesini israet edern İsrail Başbakanı  Netanyahu, "İran'ın kendi halkına karşı sergilediği barbarlık karşısında dünya İran'ın ne olduğunu anlamaya yaklaşıyor. İran, Avrupa'nın ortasında, Ukrayna'da masum sivilleri öldüren insansız hava araçları sağlıyor" dedi. 

Ramazan öldürmek için en iyi zaman! İsrailli vekilden soykırım çağrısı:... Haberi Görüntüle

NETANYAHU'YA ARABULUCUK TEKLİF EDİLDİ 

Rusya-Ukrayna savaşının başladığı dönemde kendisine arabuluculuk teklifinde bulunulduğunu ancak o dönemde muhalefette olduğu için bu rolü kabul etmediğini ifade eden Netanyahu, dönemin başbakanı Naftali Bennett'in buna çabaladığını fakat başaramadığını belirtti. Netenyahu'ya arabuluculuk yapması talebinin kimden geldiği de soruldu. İsrail Başbakanı  teklifin "gayriresmi kanallardan" kendisine ulaştırıldığını, tüm taraflar ve özellikle ABD isterse bu görevi üstlenebileceğini söyledi. 

Hollanda'dan Gazze için ses getirecek eylem: Ölen çocuklar için 14... Haberi Görüntüle

ESKİ İSRAİL YÖNETİMİ DEMİR KUBBELERİ GÖNDERMEYECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

8 Haziran 2022'de Ukrayna'nın Tel Aviv Büyükelçisi Yevgen Korniychuk, ülkesinin İsrail'den Demir Kubbe hava savunma sistemini satın almak istediğini ifade etmişti. 

Kiev hükümeti, resmi olarak Demir Kubbe sistemini almak için Ekim 2022'de başvurmuş ancak İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Ukrayna'ya siyasi desteklerini devam ettireceklerini fakat herhangi bir silah sistemi göndermeyeceklerini dile getirmişti. 

Tayland donanması kendi savaş gemisini vurdu: Çok sayıda asker yaralı Haberi Görüntüle

DEMİR KUBBE NEDİR?

Demir Kubbe, Rafael Advanced Defence Systems ve Israel Aerospace Industries tarafından geliştirilen, her türlü hava koşulunda çalışabilen mobil bir hava savunma sistemidir. Sistem, yaklaşık 70 kilometre mesafeden atılan kısa menzilli roket, topçu mermisi ve havan atışını havada imha ederek durduruyor. 2011'den 2021'e kadar ABD, Demir Kubbe savunma sistemine toplam 1.6 milyar ABD doları (yaklaşık 30 milyar Türk Lirası) katkıda bulundu ve 2022'de ABD Kongresi tarafından onaylandıktan sonra 1 milyar ABD doları (yaklaşık 19 milyar Türk Lirası) daha katkı sağlandı. Demir Kubbe sistemi ilk olarak 27 Mart 2011'de kuruldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading