Yandex Metrica

İsrail 'den 'Ramazan' tehdidi: Arap terörüyle demir yumrukla savaşacağız

İsrail 'den 'Ramazan' tehdidi: Arap terörüyle demir yumrukla savaşacağız

Her Ramazan ayında Filistin'e yönelik kanlı saldırılar gerçekleştiren İsrail yine hareketli. Tehdidin gerekçesi bu kez, uzun zamandır sessizliğini koruyan terör örgütü DEAŞ'ın İsrail'de peş peşe düzenlediği saldırılar. İsrail Başbakanı Naftali Bennett, "İsrail, kanlı bir Arap terörü dalgasıyla karşı karşıya. Teröre karşı demir yumrukla savaşacağız" açıklamasında bulundu. DEAŞ'ın bölgede yeniden, üstelik İsrail'den sahneye sürülmesi de dikkat çekici.

Dünya

29.01.2024, 01:30

Ramazan aylarında Filistin'e saldırıları tırmandıran hatta geniş çaplı saldırılara girişen İsrail, Ramazan ayının arefesinde yine kışkırtıcı mesajlar veriyor. Saldırı tehdidini tırmandıran İsrail bu kez hedefi genişletti. Olası bir saldırının gerekçesi bu kez, Ortadoğu'nun kullanışlı aparatı terör örgütü DEAŞ. 

Türkiye'nin Gazze'ye gönderdiği yardımlar Mısır'ın El-Ariş Limanı'na indiriliyor Türkiye'nin Gazze'ye gönderdiği yardımlar Mısır'ın El-Ariş Limanı'na indiriliyor Haberi Görüntüle

DEAŞ ORTADOĞU'YA BU KEZ İSRAİL'DE DÖNÜŞ YAPTI

İsrail'in saldırı mesajları, peş peşe düzenlenen saldırıların ardından geldi. İsrail'de üst üste düzenlenen üç saldırının ilki ülkenin güneyindeki Birusseba kentinde 22 Mart'ta gerçekleşti.  4 İsraillinin hayatını kaybettiği bıçaklı saldırıyı, 27 Mart'ta Hadera'da düzenlenen ve 2 İsrailli polisin öldüğü saldırı izledi. 

İsrail bayram günü 3 oğlunu ve torunlarını öldürmüştü! Hamas lideri Heniyye'nin bir torunundan daha acı haber! İsrail bayram günü 3 oğlunu ve torunlarını öldürmüştü! Hamas lideri... Haberi Görüntüle

BİR HAFTADA 3 DEAŞ SALDIRISI

Beni Barak kentinde düzenlenen son saldırıda ise en az 5 kişinin öldüğü duyuruldu.  Açıklamada, Beni Barak'ta "bir teröristin otomatik tüfekle sokakta sivillere ateş açtığı, ardından başka bir caddeye geçerek orada da sivilleri hedef aldığı" iddia edildi.

İsrail'de bir hafta içinde düzenlenen saldırıların üçünü de terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiği açklandı. 

Gazze'ye doğru yola çıkan ABD gemisi yarı yoldan geri döndü: Soruşturma başlatıldı Gazze'ye doğru yola çıkan ABD gemisi yarı yoldan geri döndü:... Haberi Görüntüle

BENNETT ACİL GÜVENLİK TOPLANTISI KARARI ALDI

Peş peşe gerçekleşen 3 saldırının ardından, İsrail Başbakanı Naftali Bennett üst düzey yetkililerle güvenlik toplantısı gerçekleştirme kararı aldı. 

İsrail Başbakanlık Basın Ofisi'nden yapılan açıklamada İsrail Savunma Bakanı, İç Güvenlik Bakanı, Genelkurmay Başkanı, İsrail Güvenlik Ajansı Başkanı, İsrail Polisi Genel Müfettişi ve diğer yetkililerin toplantıya katılacağı duyuruldu.

Peş peşe patlama sesleri: Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! Peş peşe patlama sesleri: Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! Haberi Görüntüle

İSRAİL'DEN SALDIRI SİNYALİ

Güvenlik zirvesinin ardından açıklama yapan İsrail Başbakanı Naftali Bennett tehdit mesajları verdi. ''İsrail kanlı bir Arap terörü dalgasıyla karşı karşıya'' diyen İsrail Başbakanı, ''Teröre karşı gayretle ve demir yumrukla savaşacağız'' ifadelerini kullandı. 

Bennet'in Twitter hesabından yaptığı açıklamalar şöyle:

"İsrail, kanlı bir Arap terörü dalgasıyla karşı karşıya. Kalbim bu gece sevdiklerini kaybeden ailelerle birlikte, yaralıların esenliği için dua ediyorum.

İsrail basınından olay iddia: Saldırı planı sızdı! İşte 30 Nisan'ın şifresi İsrail basınından olay iddia: Saldırı planı sızdı! İşte 30 Nisan'ın... Haberi Görüntüle

"DEMİR YUMRUKLA SAVAŞACAĞIZ''

''Güvenlik güçleri çalışıyor. Azimle, inatla ve demir yumrukla teröre karşı savaşacağız. Bizi buradan uzaklaştıramayacaklar. Biz kazanacağız."

Hamas'tan yazılı açıklama: 'İsrail amacına saçma müzakereler yoluyla ulaşamayacak' Hamas'tan yazılı açıklama: 'İsrail amacına saçma müzakereler yoluyla ulaşamayacak' Haberi Görüntüle

DİKKAT ÇEKİCİ ZAMANLAMA: DEAŞ NEDEN YENİDEN SAHNEDE?

Uzun süredir sessizliğini koruyan terör örgütü DEAŞ'ın, ortaya çıktığı günden beri neredeyse ilk kez İsrail’e yönelik bir saldırıyı üstlenmesi dikkat çekti. Batı’nın kullanışlı terör aparatlarından biri haline gelen örgüte yönelik bu zamanlama pek çok açıdan kritik. 

Saldırıların İsrail'in ev sahipliğinde düzenlenen ve ABD, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Fas ve Bahreyn dışişleri bakanlarının katıldığı Negev Zirvesi’nin hemen öncesine denk gelmesi önemli.

Bir diğer önemli unsur ise, İsrail'in türlü bahanelerle Filistin'e saldırı başlattığı Ramazan ayının hemen öncesine 'denk gelmiş' olması. İsrail basınında saldırganların Filistinli direniş hareketleriyle ilişkilendirilmeye çalışılması bu zamanlamayı daha da anlamlı kılan cinsten. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading