Yandex Metrica

İsrail'den Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılmak isteyenlere engel: Kudüs'e girişler durduruldu

İsrail'den Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılmak isteyenlere engel: Kudüs'e girişler durduruldu

İsrail güçleri Mescid-i Aksa'da namaz kılmak için işgal altındaki Batı Şeria'dan gelen Filistinlilerin Kudüs'e girişini engelledi.

Dünya

23.01.2024, 20:37

İsrail güçleri Ramazan ayının gelmesi ile birlikte her yıl olduğu gibi Filistinlilere yönelik zulmünü artırdı. İsrail güçleri Ramazan'ın ilk cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak isteyen Filistinlilerin işgal altındaki Batı Şeria'dan Kudüs'e geçmesini engelledi. 

Apple batıyor Huawei rekor kırıyor! Akıllı telefon piyasasında yeni dönem başladı Apple batıyor Huawei rekor kırıyor! Akıllı telefon piyasasında yeni dönem... Haberi Görüntüle

FİLİSTİNLİLERİN KUDÜS'E GEÇİŞİNİ ENGELLEDİLER

Görgü tanıklarına göre İsrail güçleri, Batı Şeria'dan Kudüs'e geçişte kurulan kontrol noktalarına takviye birlikler gönderdi ve kimlik kontrolü yapılan Filistinlilerden bazılarının geçişine izin vermedi.

Kudüs'ün güneyindeki "300" isimli kontrol noktası ile kuzeyindeki Kalandiya kontrol noktasında Batı Şeria'dan Kudüs'e geçmek isteyen Filistinliler izdiham oluşturdu. Filistinli Abdulaziz el-Esad (60), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kalandiya kontrol noktasından birçok kez Kudüs'e geçmeye çalıştığını, askerlerin her seferinde kimlik kontrolünün ardından "güvenlik önlemi" gerekçesiyle geçişine izin vermediğini söyledi.

Pasifik Okyanusu'nda ölümcül kaza: Orduya ait iki helikopter düştü Pasifik Okyanusu'nda ölümcül kaza: Orduya ait iki helikopter düştü Haberi Görüntüle

'BU İBADETİN YASAKLANMASIDIR'

İsrail'in ibadet için Doğu Kudüs'e girişte getirdiği yaş sınırı şartını karşılayan 60 yaşındaki Esad, şu şekilde konuştu:

İsrail kolaylık sağladığını iddia ediyor ama bu bir yalan. Burada olan şey hareketin kısıtlanması ve ibadetin yasaklanmasıdır.

Filistinlilerin çoğunun "güvenlik" gerekçesiyle geri çevrildiğini hatırlatan Esad, "Bu da bizim işgal altında olmamızın gerçeğidir." dedi.

İspanya Filistin'i tanımaya hazırlanıyor: Sánchez'den iki devletli çözüm baskısı İspanya Filistin'i tanımaya hazırlanıyor: Sánchez'den iki devletli çözüm baskısı Haberi Görüntüle

CUMA NAMAZINA YAŞ SINIRI

İsrail, 20 Mart'ta aldığı kararla Filistinlilerin ramazan ayında Mescid-i Aksa'da cuma namazına katılmaları için yaş sınırı getirmişti. İşgal altındaki Batı Şeria'da yaşayan Filistinli kadınlar, 12 yaş altı çocuklar ve 56 yaş üstü Filistinli erkeklerin, Mescid-i Aksa'da cuma günleri ibadet etmek için işgal altındaki Doğu Kudüs'e izin olmaksızın gelebileceği açıklanmıştı. 45 ile 55 yaş arası Filistinli erkeklerin ise Mescid-i Aksa'ya ibadet etmeye gelebilmek için özel izin alması şartı koşulmuştu.

Abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinlilerden 50 yaş üstü kadınlar ve 55 yaş üstü erkeklerin pazardan perşembeye kadar Kudüs'ü ziyaret edebileceği duyurulmuştu. İşgal altındaki Batı Şeria'da yaşayan Filistinliler, İsrail'in inşa ettiği güvenlik duvarının ötesindeki işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa gibi kutsal mekanlara gitmek ve İsrail içindeki akrabalarını ziyaret için özel izne ihtiyaç duyuyor.

İşgal altındaki Batı Şeria'dan çıkmak için Filistinlilerin, güvenlik duvarı boyunca yer alan 23 kontrol noktasından birini kullanması gerekiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading