Yandex Metrica

İsrail'den İran'a nükleer çıkışı! 'Gerekirse kendimizi savunuruz'

İsrail'den İran'a nükleer çıkışı! 'Gerekirse kendimizi savunuruz'

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, İran'ın nükller silah sahibi olmasına izin vermeyeceklerini duyurdu. Nükleer müzakarelere katılan ülkelere net biçimde ilettiklerini bildiren Lapid, bu konunun güvenlik ve dış politika sınavı olduğunu ifade etti.

Dünya

23.01.2024, 18:32

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, İsrail Meclisindeki Dışişleri ve Savunma Komitesinde yaptığı konuşmada, İran'ın nükleer programını durdurmanın İsrail'in öncelikli güvenlik ve dış politika sınavı olduğunu ifade etti. 

İspanya Başbakanı Sanchez tek tek arayarak bilgilendirdi: 'Filistin devletini tanıyacağız' İspanya Başbakanı Sanchez tek tek arayarak bilgilendirdi: 'Filistin devletini tanıyacağız' Haberi Görüntüle

'GEREKİRSE KENDİMİZİ SAVUNURUZ' 

Viyana'da gerçekleşen nükleer müzakerelere katılan tüm ülkelere bunu ilettiklerini söyleyen Lapid, İran'ın nükleer silah sahibi olmasına izin vermeyeceklerini, gerekirse kendilerini savunmaktan geri durmayacaklarını bildirdi. 

Gazze'nin kuzeyinde askeri hareketlilik: İşgalci İsrail ordusu yeni bir katliama hazırlanıyor Gazze'nin kuzeyinde askeri hareketlilik: İşgalci İsrail ordusu yeni bir katliama... Haberi Görüntüle

İRAN TERÖR ÖRGÜTLERİNE KAYNAK AKTARIYOR İDDİASI 

İran'ın "dünyayı sistematik olarak aldattığına ilişkin kesin istihbarat bulgularını müttefikleriyle paylaştıklarını" aktaran Lapid, İran'ın tek amacının "yaptırımların kaldırılması ve milyarlarca doların nükleer programına, Hizbullah, Suriye, Irak ve dünyadaki terör ağına aktarılması" olduğunu iddia etti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading