Yandex Metrica

İsrail'den Filistinliler için dikkat çeken hareket! 1500 Filistinliye çalışma izni verilecek

İsrail'den Filistinliler için dikkat çeken hareket! 1500 Filistinliye çalışma izni verilecek

İsrail'in karadan, havadan ve denizden abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'nden 1500 Filistinliye daha ülkede çalışma izni vereceği kaydedildi. İzinler 21 Ağustos'tan itibaren uygulamaya konulacak.

Dünya

23.01.2024, 19:41

İsrail, Filistinliler için dikkat çeken bir karar aldı. Söz konusu karara göre, sükunetin sağlanması halinde bölgeden 1500 kişiye daha çalışma izni verilecek. 

BAE 75 yıl sonra aynı kabusu yaşadı: Umman'da hayat durma noktasına geldi! 21 kişi hayatını kaybetti BAE 75 yıl sonra aynı kabusu yaşadı: Umman'da hayat durma... Haberi Görüntüle

21 AĞUSTOS'TAN İTİBAREN UYGULANACAK

İsrail bu izinleri 21 Ağustos Pazar gününden itibaren uygulanmaya başlayacak.

Gazze'de yaşayan ve İsrail'de çalışma izni bulunan toplam Filistinli sayısının 15 bin 500'e çıkacağı belirtildi.

İsminin gizli kalmasını isteyen askeri bir kaynak, "bölgede istikrarlı güvenliğin sağlanması durumunda çalışma izni sayısının 20 bine kadar çıkarılabileceğini" kaydetti.

Siftahı Kınalıada gemisi yaptı: Afrika turuna çıkan TCG Kınalıada Somali'ye demir attı Siftahı Kınalıada gemisi yaptı: Afrika turuna çıkan TCG Kınalıada Somali'ye... Haberi Görüntüle

NÜFUS YOĞUNLUĞU EN YÜKSEK BÖLGELERDEN BİRİ

İsrail'in 15 yıldır havadan, karadan ve denizden abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde, 365 kilometrekarelik alanda 2 milyondan fazla insan yaşıyor. Gazze, dünyanın nüfus yoğunluğu en yüksek bölgeleri arasında gösteriliyor. Birleşmiş Milletler ve uluslararası hak örgütleri bölgedeki ağır insani koşullara ilişkin sürekli uyarı yapıyor.

İsrail, Gazze'ye 15 yıl içinde 10'a yakın kapsamlı saldırı düzenledi. İsrail'in saldırılarında aralarında yüzlerce kadın ve çocuğun da yer aldığı binlerce Filistinli hayatını kaybetti. İsrail, son olarak 5 Ağustos'ta Gazze Şeridi'ne saldırı düzenlemişti. İsrail'in üç gün süren saldırılarında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 49 Filistinli hayatını kaybetmiş, 300'den fazlası yaralanmıştı.

Analistler, ekonomik koşulların çok ağır olduğu Gazze'de Filistinlilere çalışma izni vererek İsrail'in bölgeye karşı "sükunet karşılığı havuç" taktiği kullandığını belirtiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading