Yandex Metrica

İsrail'de sular durulmuyor! Cumhurbaşkanı Herzog: Oldukça tehlikeli bir durumdayız

İsrail'de sular durulmuyor! Cumhurbaşkanı Herzog: Oldukça tehlikeli bir durumdayız

İsrail'de hükümetin yargı reformuna karşı protestolar 10 haftadır devam ediyor. İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, durumun oldukça tehlikeli olduğunu söyledi ve 'Bunun siyasi, ekonomik, toplumsal ve güvenlik açısından sonuçları olabilir.' dedi.

Dünya

08.04.2024, 00:08

İsrail hükümerinin yargı reformu planının ardından halkın düzenlediği eylemler 10 haftadır devam ediyor. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog protestolarla ilgili açıklama yaptı ve 'Biz oldukça tehlikeli bir durumdayız. Bunun siyasi, ekonomik, toplumsal ve güvenlik açısından sonuçları olabilir.' şelinde konuştu.

Kenya'da askeri helikopter düştü: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 asker hayatını kaybetti Kenya'da askeri helikopter düştü: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 asker... Haberi Görüntüle

'SİYASİ, EKONOMİK, TOPLUMSAL VE GÜVENLİK AÇISINDAN SORUNLARI OLABİLİR'

Israel Today gazetesine göre Tel Aviv Belediyesi'nin kendisine 'fahri hemşehrilik' vermek üzere düzenlediği törende açıklama yapan Herzog, İsrail'in içinde bulunduğu sosyal ve anayasal krizden çıkış için bir yol bulmak konusunda büyük bir çaba gösterdiğinin gizli olmadığını söyledi ve şu şekilde konuştu:

Biz, oldukça tehlikeli bir durumdayız. Bunun siyasi, ekonomik, toplumsal ve güvenlik açısından sonuçları olabilir.

Somali Cumhurbaşkanı Mahmud, TCG Kınalıada'yı karşıladı: 'Ülkemizin korunması açısından önemli bir anlaşma' Somali Cumhurbaşkanı Mahmud, TCG Kınalıada'yı karşıladı: 'Ülkemizin korunması açısından önemli... Haberi Görüntüle

'İSRAİL'iN DURUMU ENDİŞE VERİCİ'

Herzog, koalisyon hükümeti ve muhalefetin krizin tüm taraflarıyla bir araya geldiğini hatırlattı. İsrail'in içinde bulunduğu durumun oldukça endişe verici ve zor olduğunu söyleyen Herzog, meselenin siyasi çözüm ile ilişkili olmayıp bir ümit ve denge kuracak şeklin bulunması için müthiş bir çaba sarf  edilmesi gerektiğinin altını çizdi

Cumhurbaşkanı Herzog daha önce de ülkesinin derin bir çatışma içinde olduğunu söylemiş ve "toplumun daha fazla parçalanmaması ve anayasal bir kriz yaşanmaması" için çalıştığını belirtmişti.

Asla boyun eğmeyeceğiz! El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde: Saldırılar bize sadece güç verir Asla boyun eğmeyeceğiz! El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde: Saldırılar... Haberi Görüntüle

PROTESTOLAR 10 HAFTADIR DEVAM EDİYOR

Netanyahu hükümeti, 21 Şubat'ta tartışmalı yasa teklifini on binlerce göstericinin ülke genelinde gün boyu süren protestolarının gölgesinde birinci turda Meclis'ten geçirmişti. Yasanın geçmesi için ise Meclis'te üç oylama yapılması gerekiyor.

Öte yandan Tel Aviv başta olmak üzere İsrail'de hükümetin yargı düzenlemesine ve sağ polirtikalarına karşı kitlesel protestolar 10 haftadır devam ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading